Van 22 maart tot 31 augustus 2014 loopt in Art Ludique-Le Musée 's werelds eerste grote tentoonstelling over de kunst van de Marvel-superhelden

De Avengers, Iron Man, Captain America, Thor, de Hulk, de X-Men, de Fantastic Four, Spider-Man, de Silver Surfer: stuk voor stuk zijn het echte iconen. Hun pakken en emblemen worden door iedereen meteen herkend, en ze zijn niet meer weg te denken uit onze fantasie en hedendaagse cultuur.

In deze uitzonderlijke tentoonstelling krijgt u een panorama te zien van het Marvel-universum, van de originele werken voor de comics tot de concepttekeningen en illustraties die gemaakt werden voor de recentste bioscoopproducties.

Dankzij deze spectaculaire retrospectieve tentoonstelling kan het publiek voor het eerst kennismaken met ongeveer 300 originele werken uit de comics die gestalte gegeven hebben aan deze mythische personages, van de hand van de legendarische kunstenaars die meewerkten aan hun creatie en uitwerking.

De bezoekers krijgen vanzelfsprekend werken te zien van Jack Kirby, die samen met scenarist Joe Simon Captain America heeft bedacht, en daarna met Stan Lee de Fantastic Four, de Avengers, Thor, de Hulk en de X-Men.

Daarnaast kunt u er de onnavolgbare stijl bewonderen van Steve Ditko, die samen met Stan Lee Spider-Man heeft gecreëerd, en de originele werken en illustraties van tal van Marvel-tekenaars zoals John Romita, John Buscema, Don Heck, Tim Sale, Alex Ross, Jim Steranko, Gene Colan, Franck Miller, Neal Adams, en zelfs van de Franse kunstenaars Aleksi Briclot en Olivier Coipel.

De focus op de studio Marvel, de producent van films als The Avengers, Iron Man, Thor en Captain America, verleent de tentoonstelling ook een heel eigentijdse invulling, dankzij meer dan 200 werken die gemaakt werden om de superhelden naar het witte doek te brengen. Door de vele studietekeningen, vroege schetsen van personages en kostuums, storyboards en ontwerpen van voertuigen en accessoires kunnen de bezoekers de adembenemende preproductiewerken bewonderen van Adi Granov, Charlie Weng en de gerenommeerde Ryan Meinerding.

De prachtige studieschilderijen voor de kostuums van Captain America, de bepantsering van Iron Man en het team van de Avengers hebben we te danken aan diezelfde Ryan Meinerding, artistiek directeur en concept designer van de films van Marvel Studios. Bovendien is hij de maker van het schilderij dat speciaal werd ontworpen voor de affiche van de tentoonstelling 'L’Art des Super-Héros Marvel'.

En er is nog meer. Op de tentoonstelling 'L’Art des Super-Héros Marvel' krijgen bezoekers ook enkele van de originele accessoires te zien die gebruikt werden voor het draaien van de films, met ernaast de bijbehorende ontwerpschetsen. Zo kunt u er voor het eerst kennismaken met de helm van Iron Man, de hamer van Thor, de bepantsering van Iron Patriot, het schild van Captain America en zelfs de Hydra-motor.

Langs het parcours komen ook video's* met commentaar van de legendarische Stan Lee over de oorsprong van zijn creaties en over wat hem heeft beïnvloed en geïnspireerd, evenals commentaar van tekenaars als Joann Sfar, Zep en Olivier Coipel.

De tentoonstelling 'L’art des Super-Héros Marvel' werd gecreëerd en uitgewerkt door Art Ludique-Le Musée en is een wereldwijde primeur. Het is een hommage aan deze kunstenaars die, net als hun personages, over superkrachten beschikken: de kracht om meesterwerken te ontwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: