Bij platenfirma ARS Entertainment kan je de volgende weken kennis maken met enkele nieuwe digitale initiatieven. Het eerste wat we mogen voorstellen is ‘ARS Digitaal’, een nieuwe digitaal informatiekantoor dat vooral ontwikkeld is voor radio, tv en overige media. PR-verantwoordelijke Kurt Frederickx: “Begin dit jaar zijn we gestart met de ontwikkeling van ‘ARS Digitaal’. Bedoeling is dat we onze cd-singles via een digitaal kanaal gaan aanbieden aan onze mediapartners. Als je ziet dat de verzendkosten van muzikaal materiaal blijven stijgen en als je tegenwoordig voor 0,99 € muziek legaal kan kopen, dan willen wij graag de schaar zetten in deze kosten. Wij gaan dan ook onze muziek aanbieden op deze weg, uiteraard blijven we voorlopig nog fysiek de cd-singles aanbieden aan Nationale radiostations. ‘ARS Digitaal’ is er vooral voor regionale radiostations en andere mediapartners”. De intentie om de productie van cd-singles af te voeren is voorlopig nog niet aan de orde bij ARS Entertainment. Toch benadrukt het bedrijf dat de evoluties en verkopen van cd-singles dagelijks worden opgevolgd.

De tweede innovatie die bij ARS Entertainment gerealiseerd werd is de ‘ARS Podcast’. “We zijn bijzonder trots dat je vanaf deze maand op onze website en straks ook via I-Tunes en andere websites kan luisteren naar de ‘ARS Podcast’. Een professioneel bedrijf maakt in opdracht van ARS onze podcast. We gaan maandelijks onze nieuwe releases, artiesten en muziek op een orginele, creatieve manier voorstellen. Luisteraars van de ‘ARS Podcast’ kunnen ook kans maken op leuke prijzen. Zeg gerust dat we vanaf nu ook een gesproken versie hebben van onze ‘ARS Newsletter’. Met de ‘Podcast’ willen we vooral mensen stimuleren om onze muziek te kopen of hen naar aanbieders van legale muziek te verwijzen én te downloaden” aldus Kurt Frederickx, PR verantwoordelijke van ARS Entertainment.

De Kontichse platenfirma ARS Entertainment is de eerste platenfirma die met een ‘Podcast’ uitpakt en die hem gratis op maandbasis aanbiedt. Naast de up-to-date website, newsletter is er sinds kort ook een Myspace van de platenfirma (het bezoeken waard) en organiseren ze op maandag 18 juni het allereerste ‘ARS Zomercafé’ waarbij dit keer de Nederlandstalige muziek centraal staat. Voor 2007 staan er nog nieuwe digitale initiatieven op het programma, die worden later dit jaar bekend gemaakt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: