Jazeker! De oproep van Eén om originele songs in te sturen voor Eurosong 08 is niet bij iedereen in dovemansoren gevallen. Ardei bijvoorbeeld, het muzikaal project van Bert Candries, wil zijn kans wagen met een pop-folk-song. Candries behoort al twintig jaar tot het vast muzikaal meubilair van Johan Verminnen en is bij het Vlaamse Eurovisievolkje vooral bekend als dirigent van Barbara Dex op het Songfestival in Millstreet.

Dirigent van Barbara Dex
Bert Candries is één van onze meest gewaardeerde muzikanten. Zo'n honderd keer per jaar staat hij op het podium met Johan Verminnen, de man met wie hij volgend jaar al twintig jaar nauw samenwerkt.

In 1993 was Candries de Vlaamse dirigent op het Songfestival in Millstreet. Aan zijn belevenissen in Ierland houdt hij ondanks de rode lantaarn voor Iemand als jij mooie herinneringen over. Onnodig te zeggen dat Bert één van de velen is die de afschaffing van het live-orkest ten zeerste betreurt.

Afgelopen dinsdagavond troffen we Candries in het UZ Gasthuisberg waar hij één van de mensen was die zich hadden geschaard achter Niet alleen, de benefietsingle ten voordele van het kinderziekenhuis in Leuven die werd ingezongen door Tonya, Claudia van Spark en Mama's Jasje.

Project met drie Aalsterse zangeressen
Candries heeft ook enkele persoonlijke muzikale projecten lopen. Eén daarvan heet Ardei. Vreemde naam misschien, maar het zou het Hongaarse woord voor paprika zijn. Samen met de drie Aalsterse zangeressen Lieve De Schepper, Liesbeth De Lombaert en Claire Van den Bonne, heeft hij al een album uitgebracht.

Om wat meer naambekendheid op te doen, maar ook omdat de groep met zijn pop-folk-repertoire beantwoordt aan de Eén-vraag om voor Eurosong 08 ook buiten de contouren van de klassieke mainstreampopliedjes te kleuren, wil Candries zijn kans wagen tijdens de Vlaamse voorronde.

Tekst: Eurosong.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: