Na een buitengewoon concert in de Hallen van Schaarbeek in september laatstleden, is Archive binnenkort opnieuw op een Brussels podium te zien! De Britse groep speelt namelijk op 17 januari aanstaande in de Ancienne Belgique: een concert om niet te missen!
Archive liet zich eerder al opmerken, niet alleen door de voortdurende evolutie in hun muziek, maar ook door hun veelvuldig wisselende bezetting.

De band, opgericht door Darius Keller en Danny Griffiths, brengt in 1996 zijn debuutalbum “Londinium” uit. De mix van donkere triphop en rap blijft tot op vandaag een referentie in het genre. Met een nieuwe zangeres brengt de band in 1999 een tweede album op de markt. “Take My Head” klinkt luchtiger, melodieuzer en leunt nauwer aan bij de trippop. In maart 2002 volgt een derde plaat: “You All Look The Same To Me”. Het wordt een van hun mooiste realisaties, waarop de stem van Craig Walker perfect opgaat in een soort van donkere en psychedelische rock, zoals in het bekende “Again”.

Tussen 2002 en 2004 brengt de band nog 3 albums uit met Walker als zanger: “Noise”, de soundtrack bij de film Michel Vaillant en een “Unplugged”. In 2005 brengen David Penney, Pollard Berrier en Maria Q als trio het krachtige “System” uit. Die single is de voorloper van het album “Lights” (2006) waarin de band meer de richting van de progressieve rock uitgaat en de elektro-triphop van de begindagen achterwege laat.

Vandaag heeft de groep een zesde album uit, “Controlling Crowds”. Rapper Rosko John vervoegde opnieuw de rangen en het collectief neemt zijn publiek mee op een tijdloze reis, gedragen door synthesizers en donkere industriële beats. Archive bracht zelfs een vervolg uit op hun jongste opus, getiteld “Controlling Crowds Part IV”. Het album is sinds 16 oktober te koop. Mis dit nieuwe concert van Archive niet. Zoals elke doortocht van deze band wordt het alweer een onvergetelijk moment: live overtreft de muziek van Archive zichzelf keer op keer als geen ander. Afspraak op zondag 17 januari aanstaande in de Ancienne Belgique!

Air
Zondag 17 januari 2010
AB, Brussel
Tickets: www.abconcerts.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: