Begin 2011 is Apassionata voor de zesde keer te gast in Antwerpen. In de Lotto Arena toont Europa’s succesvolste paardengala verschillende paardenrassen en rijstijlen in zijn nieuwste productie ‘In het licht van de sterren’.



Voor paardenliefhebbers is het telkens uitkijken naar de volgende spectaculaire show van Apassionata. En terecht! De Berlijnse producent EquiArte brengt Europa’s meest succesvolle familiespektakel met paarden. Dat werd op 15 april nog eens bevestigd bij de uitreiking van de felbegeerde Duitse PRG Live Entertainment Awards (LEA) 2010 in Hamburg. APASSIONATA zag er toen zijn productie ‘Zauber der Freiheit’, bij ons getoond onder de naam ‘Charm of Freedom’, bekroond tot ‘Show van het jaar’.



Ook in Antwerpen kunnen de magische ontmoetingen met het nobelste dier ter wereld op bijzonder veel bijval rekenen. Meer dan 20.000 paardenliefhebbers genoten begin dit jaar in de Lotto Arena van het schitterende ‘Charm of Freedom’. Door de enorm grote belangstelling kon de reeks zelfs naar vijf opvoeringen worden uitgebreid.



Zaterdag 8 en zondag 9 januari 2011 presenteert APASSIONATA in de Scheldestad zijn nieuwste productie ‘In het licht van de sterren’. De show vertelt het verhaal van het meisje Leyla dat het stof van een neergevallen ster opraapt en dat in haar geluksbrenger, een gouden amulet, wegbergt. Duistere figuren proberen het sterrenstof te stelen, maar dat is buiten de knappe garrocharuiter Pedro gerekend. Hij zorgt ervoor dat de avonturen van Leyla goed aflopen.



Dit sprookje te paard vormt voor het publiek de rode draad bij de presentatie van verschillende paardenrassen en rijstijlen. Zo demonstreert het hoofdpersonage Pedro het rijden met de garrocha, een meer dan 3 meter lange houten lans met metalen punt die oorspronkelijk in Spanje werd gebruikt bij het hoeden en het testen van het vee. Reuzen en dwergen duiken op in de gedaante van shirepaarden en pony’s. Leyla wordt belaagd door een ruiter die tussen vuurobstakels een Hongaarse post uitvoert. En zoals in elk sprookje is er ook hier een goede fee, een rol die wordt vertolkt door Arndis Halla, ‘de Stem van Apassionata’.



Jong en oud genieten van de vele prachtige paarden en hun getalenteerde ruiters in deze meeslepende show vol muziek, zang en dans en schitterende lichteffecten. Adembenemend zijn de knappe rijkunsten en de vele gedurfde stunts waarmee zowel paard als ruiter hun behendigheid en flexibiliteit demonstreren. Het verbluffende spektakel ‘In het licht van de sterren’ brengt iedereen op het randje van zijn stoel en is hét evenement bij uitstek voor een geslaagde familieuitstap bij het begin van het nieuwe jaar.



APASSIONATA ‘In het licht van de sterren’ is een productie van EquiArte World en wordt in de Lotto Arena getoond i.s.m. PSE-Belgium. Zaterdag 8 januari om 15.00 en 20.00 uur, zondag 9 januari om 15.00 uur. Kaarten: 35, 45 en 55 euro, via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45), www.teleticketservice.com en www.lotto-arena.be. Kinderen t/m 13 jaar: halve prijs. Aantrekkelijke kortingen voor verenigingen en groepen.



Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: