Dinsdag 1 oktober is het ‘Internationale Dag van de Ouderen’. Q-dj’s Sven Ornelis en Kürt Rogiers geven voor de gelegenheid hun ochtendshow uit handen aan hun vaders, André Ornelis (66) en Marcel Rogiers (69). Ook de mama van Wine Lauwers, Hilde Dierckx (57), zal de heren vervoegen in de studio als sidechick dinsdagochtend.

Een uur lang, tussen 8.00u en 9.00u, nemen de drie ‘ouderen’ Ornelis & Rogiers Showtime over. Ze maken een krantenoverzicht, doen telefoontjes over de actua, nemen het dagelijkse weerpraatje met Frank Duboccage voor hun rekening en kiezen zelf de platen.

Idee van de luisteraars

In 2010 lieten Sven en Kürt hun ochtendshow al overnemen door hun vaders. Tijdens ‘Saté voor een idee’, hun grote strandbrainstorm in Oostende, kwam ook dit jaar het idee opnieuw via de luisteraars.

Sven Ornelis: “In 2010 hadden we onze vaders al eens over de vloer, en dat was zó’n leuke ochtend! Op aanraden van onze luisteraars dachten we deze zomer: waarom doen we dat niet nog eens? We hebben het meteen bij onze vaders gechecked en die zeiden onmiddellijk ja! Op voorwaarde dat ze deze keer er, net als ons, een sidechick bijkregen. En ook dat was snel geregeld: Wines mama zal het groene blaadje zijn dinsdagochtend.”

Ornelis & Rogiers Showtime met André, Marcel en Hilde, dinsdag 1 oktober, tussen 8.00u en 9.00u op Q-music

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: