De evenementensector heeft een ontegensprekelijke impact op het milieu. Om daar wat aan te doen, sloeg AB de handen in elkaar met energieplatform Bolt. Het plan? Door middel van een crowdlending wil de concertzaal binnenkort 221 zonnepanelen installeren op haar dak. Daarmee kan AB een deel van haar activiteiten van lokaal opgewekte stroom voorzien. De zonne-energie die niet verbruikt wordt, zal later beschikbaar zijn via energieplatform Bolt. Met de crowdlending neemt AB haar fans mee in haar duurzame verhaal en gaat ze voor een energieneutrale toekomst.

AB heeft een hart voor muziek én voor onze planeet. Al enkele jaren neemt AB 100% groene stroom af en nu gaat ze nog een stapje verder in het duurzaam maken van haar werking. Verspreid over het volledige dakoppervlak van AB wil ze binnenkort 221 zonnepanelen installeren. Goed voor jaarlijks zo’n 81,000 kWh aan zonne-energie. Met die installatie zal ze een groot deel van haar energieverbruik zelf kunnen opvangen. Dat bespaart niet alleen in kosten, maar vermindert ook haar CO2-impact. Jaarlijks betekent dat een besparing van 41 ton CO2, dat staat gelijk aan de uitstoot die 2050 bomen zouden neutraliseren.

“Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol in al onze beslissingen. Door te investeren in groene energie, kunnen we onze CO2-voetafdruk in de toekomst drastisch verminderen. Onze sector heeft ontegensprekelijk een impact op het milieu en daar zijn wij ons dagelijks van bewust. Dit is voor ons een nieuwe stap richting een duurzamere toekomst van de muziekindustrie” - Tom Bonte, algemeen directeur van AB.

Om het project te laten slagen is in totaal zo’n €127.000 nodig. Die dient voor de aankoop en installatie van de zonnepanelen. Om dat volledige bedrag te kunnen ophalen doet AB beroep op het nagelnieuwe crowdlending-platform van Bolt . Je kan daarbij als particulier een bedrag investeren van €200, €500 of €1.000. Daarvan zal Bolt jaarlijks een deel terugbetalen met een rente van 6%, verspreid over een periode van 7 jaar.

Als investeerder, investeer je niet enkel in duurzame energie, maar ook in de Brusselse cultuursector. Afhankelijk van de grootte van je investering krijg je wat extra’s: een rondleiding in AB, een AB-concertcheque, VIP toegang tot outdoor festivals Boterhammen In Het Park en Feeërieën 2023 én een uitnodiging voor het lanceringsevent, eens de panelen geïnstalleerd zijn.

“Ancienne Belgique is een monument binnen de Brusselse cultuursector. Als Brussels bedrijf zijn we dan ook enorm trots dat we hen kunnen helpen om de transitie naar lokale, duurzame stroom te maken. Bij Bolt willen we zowel energieconsumenten als -producenten richting groene energie duwen. Ons platform maakte al de verbinding tussen lokale energieopwekkers en -afnemers. Met de crowdlending kan AB eveneens haar fans meenemen in het duurzame verhaal. En kunnen ook zij hun steentje bijdragen aan de energietransitie in België.” -Pieterjan Verhaeghen, oprichter Bolt

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: