Birds Love Wires gaat over bloeien en beknot worden, vleugels uitslaan of beknot worden, dagelijkse keuzes maken en (kunnen) loslaten, over vogels, en over meisjes.

Over de clip

De eerste keer dat ik "de karaoke” versie van Juliette Van Dormael zag, was ik echt onder de indruk, omdat het wel een vertaling leek van hoe mijn hoofd werkt als ik een nummer maak, een mix van vogels, weirde cartoons die voor humor zorgen, superromantische paarden en agressieve flashes van harde beelden waarvan je schrikt als ze plots opdoemen.

Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Bevreemdend en sensueel Haar visie op "Birds Love Wires" ligt heel dicht bij de film die ik in mijn gedachten zie, waarin ik eigenlijk bèn, als ik het nummer zing. Het gaat ook over veel tegelijk. En toen had ze het idee om een soort sensuele “haunted karaoke” clip te maken. Ik vond het een super idee, omdat ik we dan ook mijn fantastische zangeressen konden laten meedoen: Loesje Maieu en Kaat Hellings.

Film is altijd het werk van een heel team en hier zag je echt dat het een groep jonge, getalenteerde mensen waren, een nieuwe generatie die met hart en ziel werkt. Veel meisjes in zogenaamde "mannenjobs" ook, Juliette (dochter van Jaco) is bijvoorbeeld afgestudeerd als cameravrouw en dat geeft haar een supertechnische solide bagage om vanuit te vertrekken als regisseur. Het was echt indrukwekkend om zo’n jong meisje met zoveel rust en maturiteit een heel team te zien sturen. (An Pierlé)

‘ARCHES’ ON TOUR

  • 23.07 – Boomtown – Gent
  • 07.08 – Festival Dranouter – Dranouter
  • 13.08 – Brussels Summer Festival – Brussel
  • 08.09 – De Roma – Antwerpen
  • 10.09 – CU Festival @ Theatre De Liège
  • 22.10 – Handelsbeurs @ Sint Jacobs – Gent
  • 24.10 – Het Depot – Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over