Odegand 2012. An Pierlé blaast in het kader van haar toenmalige “Stadscomponistenschap” het stof uit de pijpen van het orgel in de Gentse Sint-Jacobskerk. De ideeën beginnen te borrelen... De songs voor het tweeluik ‘Strange Days / Strange Ways’ zijn dan al klaar en het orgel-idee moet nog rijpen. Een tournee langs kerken eind 2013 is een logische eerste stap.

Tijdens die tournee werkt An aan de soundtrack van Jaco Van Dormael’s ‘Le Tout Nouveau Testament’ (onlangs nog goed voor een ‘Magritte du Cinema’ award voor Beste Soundtrack) en maakt ze samen met cineaste Nathalie Teirlinck en (jazz-rock enfant terrible) Fulco Ottervanger (De Beren Gieren, Stadt), de bekroonde kindervoorstelling ‘Slumberland’.

Maar het orgel laat haar niet los...

Het resultaat: ‘Arches’; een verzameling songs gebouwd rond kerkorgel, drumcomputer en hemelse harmonieën. Het album, als vanouds in een productie van Koen Gisen, legt vlotjes een brug tussen atmosferische anachronistische ambient met hints naar de renaissance en avant garde en 80’s pop. Passioneel en sensueel, krachtig en ontroerend en verrassend aanstekelijk.

‘Arches’ is het eerste deel van het tweelijk ‘Arches / Cluster’ (deel 2 verschijnt na de zomer) en verschijnt op 22 april.

An Pierlé presenteert het nieuwe album op 12 mei in de Dominicaanse Kerk in Brussel in het kader van Les Nuits Botanique. Live wordt ze bijgestaan door zangeressen en toetsenistes Loesje Maieu (Flying Horseman, Blackie & The Oohoos) en Kaat Hellings, de klassiek geschoolde organist Karel De Wilde die haar stem met kennis van de authentieke klassieke orgelmuziek ondersteunt en vaste begeleider en producer Koen Gisen op gitaar, percussie en basklarinet.

‘ARCHES’ track listing:

  1. Feel For The Child
  2. Certain Days
  3. Vibra
  4. Birds Love Wires
  5. The Road Is Burning
  6. There Is No Time
  7. Dragon JM
  8. Changing Tides

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over