Op dinsdag 21 oktober komt de veelzijdige, Britse muziekveteraan Elvis Costello voor een intiem soloconcert naar het Koninklijk Circus in Brussel. De laatste decennia trad Elvis Costello (naast "Napoleon Dynamite", één van de vele pseudoniemen van Declan Patrick MacManus) in België op samen met The Sugarcanes, The Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions.

Zijn solo-optredens bij ons zijn op één hand te tellen. Op 1 en 2 juli 1989 kreeg hij een weide in T. en W. (met telkens 52.000 zielen) muisstil en nadien hield hij een volle Elisabethzaal (2011) en het Koninklijk Circus (2012) aan zijn stoel gekluisterd.

Wie er de vorige keer in Brussel bij was, weet dat Costello nog niets aan overtuigingskracht ingeboet heeft. Het was een avond (31 songs of twee uur en 37 minuten) vol schoonheid, humor en kippenvelmomenten die hij - helemaal op het einde - aan zijn overleden vader Ross opdroeg.

Hoogtepunten uit zijn oeuvre aanstippen is onbegonnen werk. De teller van studioplaten staat ondertussen op 32 en beslaat de meest uiteenlopende genres en bondgenootschappen. De titel van zijn eerste LP 'My aim is true' blijkt ook op zijn meest recente worp ('Wise Up Ghost' met The Roots uit 2013) nog steeds profetisch.

Welke nummers Costello in oktober precies van stal zal halen, weet hij zelf nog niet. Maar dat The King of Belgium iedereen omver zal blazen met zijn veelzijdige stem, gitaar, piano en indrukwekkende songs staat nu al vast. De vele hits, obscure parels en zorgvuldig gekozen covers zullen -ontdaan van alle franje- niemand onberoerd laten.

Op 21 oktober zal je in het Koninklijk Circus een speld kunnen horen vallen. De voorverkoop voor "An Evening with Elvis Costello - Solo in Concert" start op 13 februari om 10.30 uur en zou wel eens van korte duur kunnen zijn. 'I want you' bleek in het verleden altijd in twee richtingen te werken...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
An Evening with Elvis Costello Solo
Datum: 
21 oktober 2014
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

02 218 20 15
Meer over