Negen prominente Vlamingen ruimden hun zolder op: welke dingen mogen niet weg? En waarom niet? NV-A politicus Bart De Wever bijt de spits af en haalde volgende voorwerpen van zijn zolder: een studentenlint, een zakhorloge met inscriptie CCCP, een badmintonraket, een piratenboot van Playmobil en een cd van Kastelrutherspätzen!

Bart De Wever is een man van de toekomst, maar toch blikt hij met enige nostalgie terug op zijn studententijd in Leuven waar hij cantor was. Zijn lint heeft hij altijd bewaard.

Is Bart De Wever in het geheim een communist? In 1988 was hij in Moskou en hij kocht er een zakhorloge met CCCP-inscriptie, nu een collector’s item. Bart De Wever en sport!? Je zou het hem niet nageven, maar ooit was hij een verwoed badmintonner. Of schreef hij zich enkel in om er Veerle, zijn toekomstige vrouw, te ontmoeten?

De harde politicus is thuis een vertederende vader: zijn kinderen spelen nu met een piratenboot van Playmobil waarmee hij zelf als kleine jongen speelde. Piraat Bart.

Bart gaat elk jaar naar Oostenrijk op vakantie. Om zich al in te leven in de tirolersfeer zet hij tijdens de heenreis een cd van Kastelrutherspätzen op. Maar tirolermuziek is ook uitstekend om te ontspannen als hij van een lastige vergadering komt. Bij de muziek Kastelrutherspätzen komt Bart tot rust.

Altijd prijs! elke zondag in juli en augustus van 9 tot 10 uur op Radio 1.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: