Iedereen beroemd heeft een uitstekend seizoen achter de rug, maar dat is geen reden voor de makers om op hun lauweren te rusten. Alle rubrieken die in september het scherm sieren, zijn nieuw, al blijft Iedereen beroemd wel trouw aan zijn identiteit.

Elke dag

De pendelquiz maakt plaats voor De tanktest. Daarin worden elke ochtend autopendelaars op de proef gesteld in een tankstation. De uitbater van het tankstation of een naburig winkeltje onderwerpt de bestuurder aan drie vragen over de actualiteit. Wie de drie vragen juist beantwoordt, wint een volle tank.

Voor De week van vat Iedereen beroemd iedere week post op een andere plek, van een camping of een station tot de vismijn in Zeebrugge of de Wellington-renbaan in Oostende. De week van registreert wat er gebeurt en brengt zo een boeiend beeld van een biotoop.

Iedereen beroemd doorkruist het land en houdt halt elke dag halt in een andere gemeente voor Van deur tot deur. Daarin gaat het op zoek naar de meest uiteenlopende bijzondere mensen en verhalen.

In de nieuwe afsluiter Tot slot laat Iedereen beroemd iets onverwachts los op het dagdagelijkse leven. Zo begint dichter Maud spontaan te dichten tegen voorbijgangers of levert sportcommentator Jos Willems live commentaar bij de klanten die 's ochtends een na een binnenkomen bij de bakker. Het levert verraste én verrassende reacties op van de omstaanders.

Iedereen beroemd maakt elke dag een totaal nieuw programma, en dat uit zich vanaf dit najaar ook in het logo van het programma. Vanaf september laat Iedereen beroemd enkele creatievelingen los op zijn logo, met onder meer een pizzalogo, glasraam, gebreide trui en tatoeage van Iedereen beroemd als resultaat.

Elke week

Daarnaast pakt Iedereen beroemd uit met allemaal nieuwe wekelijkse rubrieken. Het programma vernieuwt ook terwijl het loopt, maar in september gaat het alvast van start met de volgende terugkerende items:

Maandag

In het najaar maakt de kijker kennis met Jos en Jacqueline uit Baal. Zij krijgen één keer per week een bekende medemens over de vloer. Jos en Jacqueline weten vooraf niet wie hen zal bezoeken, maar ontvangen iedereen met dezelfde ontwapenende eerlijkheid en gastvrijheid.

Dinsdag

In De postzak levert Arnout Hauben postkaarten en brieven af van een postzak die in 1914 verloren ging. Honderd jaar later zoekt hij de nazaten van de schrijvers op om de post alsnog te bezorgen.

In De kijk van Nigel analyseert Nigel met een verfrissende en ontwapenende geest onze wereld en onze manier van leven. Nigel is negentien en zelf afkomstig uit Suriname. Hij blijft zich zelfs na twee jaar in onze contreien verwonderen over wat hij ziet.

Woensdag

In De verjaardag viert reporter Tine elke woensdag iemands verjaardag. Het brengt haar op de meest uiteenlopende feesten en plekken: van het verjaardagsfeest van een honderdjarige tot een feestje op de kermis.

Donderdag

Voor Altijd rechtdoor trekt reporter Lidewij dwars door Vlaanderen. Letterlijk, want ze volgt daarbij een rechte lijn van Limburg tot West-Vlaanderen, op 51° noorderbreedte. Lidewij gaat geen enkele hindernis uit de weg en wandelt door bossen en velden, door huizen en bedrijven, over kanalen en hekken.

Vrijdag

In De storysnapper trekt Barbara Rottiers - ook bekend als Radio 1-stem - dwars door Tanzania om verhalen te verzamelen. Ze vertrekt in Dar Es Salaam en trekt richting de Kilimanjaro. De mensen die ze op haar weg ontmoet, geven haar een unieke inkijk in hun dagelijkse leven in de 'storysnapper'.

Iedereen beroemd: van maandag tot en met vrijdag om 19.40 uur op Eén, met op zaterdag een compilatie om 19.40 uur.

Goed om te weten

Op donderdag 4 september maakt Iedereen beroemd een kortere aflevering. Daardoor krijgt Altijd rechtdoor zijn première op vrijdag 5 september. De storysnapper wordt voor het eerst uitgezonden op vrijdag 12 september. In de daarop volgende weken wordt Altijd rechtdoor telkens op donderdag uitgezonden en De storysnapper telkens op vrijdag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over