Alleen Elvis blijft bestaan is en blijft een vaste waarde op Canvas. Ook dit najaar vult Thomas Vanderveken zijn indrukwekkende gastenlijst verder aan. Tien boeiende mensen delen de meest prikkelende, schokkende en ontroerende beeldfragmenten uit hun leven. Ze vertellen wat hen motiveert en fascineert, hoe hun verleden hun heden bepaalde en welke richting ze verder uit willen.

Tien creatieve, eigenzinnige stemmen. Ze maken muziek, films en theaterstukken. Ze schrijven kritische stukken over religie, mensenrechten en de toekomst van ons land. Sommigen van hen hebben al verschillende levens achter de rug en wisselden al eens bruusk van richting. Anderen werken al jaren gestaag naar hetzelfde doel toe.

Tien zaterdagavonden lang lopen we een stukje van hun parcours mee.

Van zaterdag 13 oktober omstreeks 22.00 u. op Canvas en VRT NU.

Dit zijn de gasten van de nieuwe reeks :

  • Zaterdag 13 oktober: muzikant, producer en schrijver Frank Vander Linden
  • Zaterdag 20 oktober: voormalig journaliste, opiniemaker en barones Mia Doornaert
  • Zaterdag 27 oktober: Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck
  • Zaterdag 3 november: cineaste Fien Troch
  • Zaterdag 10 november: acteur en schrijver Johan Heldenbergh
  • Zaterdag 17 november: imam Khalid Benhaddou
  • Zaterdag 24 november: topmanager Sophie Dutordoir
  • Zaterdag 1 december: politica, auteur en activiste Assita Kanko
  • Zaterdag 8 december: technologie-ondernemer en auteur Peter Hinssen
  • Zaterdag 15 december: schrijver Jeroen Olyslaegers

Aflevering 1: Frank Vander Linden

zaterdag 13 oktoberHet nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan opent met een bijzondere man. Een muzikant die zo veel meer is dan De Mens. Als zijn staat van dienst iets bewijst, is het dat hij geen hokjesdenker is. Solo of in groep, de muziek van Frank Vander Linden raakt altijd.

Na zijn studies Communicatiewetenschappen wil Frank “iets met taal” gaan doen. Al snel start hij als journalist en muziekrecensent bij weekbladen Knack en Humo. In 1992 richt hij samen met Michel De Coster rockgroep De Mens op. Hun eerste single Dit is mijn huis vliegt meteen naar de top van De Afrekening en al snel volgt de eerste plaat: op De Mens staan hits als Irene en Jeroen Brouwers (schrijft een boek).

De Mens wordt een instituut in de Vlaamse muziekwereld. Tegelijkertijd speelt Frank in tal van gelegenheidsgroepen en schrijft hij nummers voor andere Nederlandstalige artiesten. Hij maakt en zoekt muziek voor TV-programma’s en creëert de soundtracks van verschillende documentaires, kortfilms en animatiefilms. Hij is producer, vertaalt liedjes naar het Nederlands en heeft al verschillende theaterteksten op zijn conto. Zijn leven en zijn muziek lopen nooit naast elkaar. Het einde van de relatie met de moeder van zijn kinderen echoot na op zijn recente soloplaat, Nachtwerk.

Eén van zijn negen ultieme beeldfragmenten komt uit een Duitse TV show: The American Folk Blues Festival. Een diverse groep muzikanten, op tournee door Europa, brengt authentieke muziek in een bordkartonnen decor. In pre-YouTube-tijden waren dit soort programma’s een echte schatkist voor een jonge, hongerige tiener met een gitaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: