Morgen, woensdag 12 december 2018, spelen Ajax en Bayern München hun laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League. De Amsterdamse ploeg van trainer Erik ten Hag krijgt Bayern over de vloer en strijdt voor de kopplaats in hun groep. De groepswinnaar heeft een voordeel in de achtste finales want de ploeg treft daar een tegenstander die op de tweede plaats is geëindigd. De wedstrijd is woensdag 12 december live te volgen om 20.35 bij Q2, op Q2.be en via de Q-app.

EERSTE PLAATS STAAT OP SPEL: KAN AJAX ZEGEVIEREN EN GROEPSWINNAAR WORDEN?

Ajax kan voor het eerst in dertien jaar nog eens overwinteren in de Champions League. Zij zijn al zeker van hun plaats in de achtste finales. En ook Bayern kwalificeerde zich al voor de volgende ronde. Bij Bayern zijn alle ogen gericht op Robert Lewandowski, hij scoorde zes keer in de laatste drie wedstrijden en is samen met Lionel Messi dit seizoen de topscorer in de Champions League.

De heenwedstrijd in München tussen Ajax en der Rekordmeister eindigde 1-1. Voor beide ploegen was dit de enige wedstrijd in de groepsfase die ze niet wonnen. De voorlaatste speeldag won Bayern overtuigend met 5-1 tegen Benfica en heeft daardoor twee punten meer dan Ajax, die het op de vijfde speeldag met 0-2 haalden tegen AEK Athene. Ajax maakt nog kans op de groepstitel als ze thuis zegevieren tegen Bayern. Wie eindigt er in groep E op de eerste plaats?

Het wedstrijdcommentaar is van Jan Dewijngaert. Maarten Breckx zit in de studio met Jan Boskamp en Gilles De Bilde. Aansluitend is er ook een samenvatting van de andere Champions League-wedstrijden van die avond met onder andere een uitgebreid verslag van de wedstrijd tussen Valencia en Manchester United.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE ZESDE SPEELDAG IN DE GROEPSFASE

AJAX – BAYERN MUNCHEN OP WOENSDAG 12 DECEMBER OM 20.35 LIVE BIJ Q2, OP Q2.BE EN VIA DE Q-APP

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over