Spring is in the air, dus hoog tijd voor nieuwe namen! We presenteren voor de 19e editie van het Afro-Latino Festival in Bree meteen een hele reeks: dé nieuwe latinster en zomerhitkampioen van 2015 en 2016 ALVARO SOLER, de legendarische reggaeband BIG MOUNTAIN en één van de beste Afrikaanse bands van het moment MOKOOMBA. Maar ook hét veelbelovende bachatatalent VICENTE GARCIA uit de Dominicaanse Republiek, Duitse reggae met JAMARAM en de Nederlandse Dominicaan ROLF SANCHEZ. Verder ook The Mighty Pow Pow Movement - Tlp - Drigao - Gringo Starr - Warrior Sound - Raggamuffin Whiteman - Concious Sound En Tommy Milfnikka.

Eerder maakten we al de komst bekend van DADDY YANKEE en LA PEGATINA. In de loop van april vervolledigen we onze affiche voor 2017!

Wij zijn ook gul want we verlengen onze kortingsactie met 10 dagen tot en met zaterdag 22 april 2017, 23u59! De prijzen blijven voor vrijdag 30 euro, voor zaterdag 40 euro, voor zondag 20 euro en voor een combiticket 75 euro. Vanaf 23 april 2017 stopt de kortingsactie en worden de reguliere voorverkoopprijzen actief: vrijdag 35 euro, zaterdag 45 euro, zondag 25 euro en een combiticket 85 euro.

De kortingtickets zijn enkel online te koop via www.afro-latino.be en via onze Facebookpagina, www.facebook.com/afrolatinofestival.

Alvaro Soler

Alvaro Soler werd in 1991 geboren in Barcelona, samen met zijn Duitse vader en Spaans-Belgische moeder verhuisde hij op zijn tiende voor enkele jaren naar Japan, waar hij piano leerde spelen. In 2008, op zijn zeventiende, keerde hij terug naar Barcelona en richtte hij er samen met zijn broer een Indieband 'Urban Lights' op, met best wel wat succes in Spanje. In 2014 koos Alvaro Soler voor een solocarrière en een Spaans repertoire. Het eerste internationale succes volgde al meteen in 2015 met de zomerhit 'El Mismo Sol', een song die in de meeste Europese landen een hit werd. Op verzoek van Jennifer Lopez nam hij het nummer in duet met haar op voor de Amerikaanse markt.

In 2016 volgde alweer een internationale hit met 'Sofia' en om aan te tonen dat zijn hits steeds beter worden, zien we zijn volgende hit er alweer aankomen met 'Animal'. Alvaro Soler staat garant voor latin pop van hoge kwaliteit waar hij en zijn band vaak gebruik maken van traditionele instrumenten zoals ukelele, marimba, accordeon, fluit of de flamencoklap. In maart dit jaar in Brussel en al eerder op Eurosonic in Groningen bewees hij dat we nog niet alles van deze kerel gezien hebben. Hij staat in ieder geval te popelen om zijn eerste festivaloptreden in België te doen op Afro-Latino!

Big Mountain

Waarom de Californische reggaeband Big Mountain zo weinig te zien is in de Benelux, is voor ons een raadsel want ze toeren sinds 1988 met groot succes en veelvuldig de wereld rond. De band rond zanger Joaquin ‘Quino’ McWhinney, met Mexicaans/Ierse roots en rastafari, wordt vaak maar als een ‘one hit wonder’ bestempeld dankzij hun wereldhit ‘Baby, I Love your Way’ (1994), maar daar doet men deze band zwaar mee te kort. Ze zijn een geoliede liveband die het perfecte evenwicht gevonden heeft tussen roots- en popreggae, en dat bewezen ze vorige zomer als één van de headliners op Rototom Sunsplash in Spanje, het grootste reggaefestival van Europa.

Big Mountain, genoemd naar het gelijknamig Indianenreservaat in Arizona, bracht in 2016 hun nieuw album ‘Perfect Summer’ uit. Afro-Latino tekent alvast voor een ‘Perfect Summer’ met een exclusieve Belgisch concert van Big Mountain.

Mokoomba

Mokoomba, de beste band van Zimbabwe en al enkele jaren op ons verlanglijstje, komt naar aanleiding van hun vers verschenen plaat ‘Luyando’ naar Bree. De 6 bandleden slagen er keer op keer in om frisse en krachtige concerten te geven, net zoals de wereldberoemde Victoria-watervallen en de statige Zambezi-rivier waar ze vlakbij opgroeiden en nog steeds wonen…

Mokoomba bouwt al zo’n 15 jaar aan de weg en ze zijn intussen één van de beste bands uit Afrika, met concerten op festivals zoals Rosklide en Sziget, in het legendarische Apollo Theater in New York en in de studio van ‘Later with Jools’,…

Muzikaal hebben ze een eigen geluid en stijl, altijd belangrijk, en slaan ze een brug tussen traditionele Afrikaanse muziek en de moderne sound uit het multiculturele Zuidelijk Afrika.

Jamaram

Deze Duitse band vermengt hun reggae niet met braadworst en zuurkool, nee integendeel, ze hebben stijl. Jamaram heeft een sterke livereputatie opgebouwd tijdens hun 17-jarig bestaan en staan garant voor feestelijke en energieke reggae, aangelengd met strakke ska, hitsige latin grooves en partyrock.

Ze hebben al 9 platen uitgebracht en meer dan 1.500 optredens op de teller. Naast de grootste Duitse reggaefestivals, en dat zijn er best veel, hebben ze ook al veelvuldig in Europa en zelfs Afrika en Latijns-Amerika getoerd… Hun meest recente plaat ‘Freedom of Speech’ is van maart 2017. Jamaram opent Afro-Latino 2017 op vrijdag 7 juli, dus meteen feest!

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez, half Nederlands half Dominicaans, woont momenteel in Miami waar hij begin 2016 een platencontract tekende bij Sony. Zijn verhaal leest als een sprookje, in Nederland begon hij met een derde plaats bij X-Factor in 2011 en daarna koos hij bewust voor een carrière als latin-artiest en werd hij al snel opgemerkt in de Dominicaanse Republiek. Plots hing de producer van salsagrootmeester Marc Anthony aan de lijn of Rolf niet even naar Miami wilde komen… Tuurlijk, senor! Eens in Miami begon het pas echt, talloze concerten en een nummer 1 hit in de Latin Charts in de USA met ‘Por si no te vuelvo a ver’… Sindsdien kan hij in Miami niet meer normaal over straat.

Deze zomer komt hij voor een maandje terug naar Nederland voor een special event in de Kuip in Rotterdam en slechts één Belgisch concert op... Afro-Latino. Rolf Sanchez komt samen met zijn vaste band Latin Society Orchestra naar Bree, zijn bandleden begeleidden in het verleden ook al grootheden zoals Gilberto Santa Rosa, La India, Issac Delgado,...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Afro-Latino
Datum: 
7,8 & 9 juli 2017
Locatie: 
Festivalpark Berkenbroek, Bree

Reservatie:

Meer over