In de nieuwe prestigieuze reeks Africa trekt Canvas samen met de Natural History Unit van de BBC naar ongerepte en minder bekende streken in Afrika, van het Atlas-gebergte tot Kaap de Goede Hoop, van de Congolese oerwouden tot de woeste Atlantische kust. In vijf afleveringen maken we kennis met ‘nieuwe’ diersoorten of oude bekenden in nooit eerder gefilmde omstandigheden. Vanaf donderdag 17 januari om 20.40 u.

Van verborgen oerwouden over hooggelegen gletsjers en vulkanen tot giftige meren: in deze serie bezoeken we verbluffende en tot nu toe nauwelijks bekende plaatsen in Afrika. Van de Bergen van de Maan tot een regenwoud in Mozambique dat slechts enkele jaren geleden werd ontdekt. Nieuwe landschappen, nieuwe dieren en nooit eerder gezien of gefilmd dierengedrag. We maken kennis met de meest zeldzame vis ter wereld, exploderende insecten en hagedissen die jagen op de rug van leeuwen. Producer James Honeyborne: “Hier bij de Natural History Unit dachten we alles al gezien te hebben. Maar dat was fout gedacht. Het was ook een enorm project. De natuur filmen in heel Afrika was onze zwaarste en meest verrassende onnderneming ooit”.

Aflevering 1: Kalahari – 17.1
In deze eerste aflevering trekken we naar de Kalahari, een woestijn van zo’n 900.000 vierkante kilometer die een groot stuk van zuidelijk Afrika bedekt. We vernemen onder meer waarom neushoorns er in het midden van de nacht verzamelen en hoe giraffen een duel uitvechten. Maar we zijn ook getuige van een uniek schouwspel aan een drinkplaats in de woestijn en maken kennis met de meest geïsoleerde levende vis ter wereld.

Africa in cijfers
- 4 jaar productie
- 79 verschillende filmexpedities
- 27 landen bezocht
- 1598 dagen op locatie
- 1840 uur in schuilplaatsen
- 170.000 kilometer in terreinwagens
- 905 uur trekking in de jungle
- 180 uur trekking in de bergen
- 100 uur te paard
- 180 uur per helicopter
- 2000 uur ruw filmmateriaal
- 533 camera’s
- 21 types camera
- 90 mensen om 750 kilo material neer de toppen van de Ruwenzori te brengen  25 mensen om een ton materiaal diep in de Congolese jungle te dragen
- 3 weken om een nest van een schoenbekooievaar te vinden
- 1 volle dag op een karkas van een dode walvis met 30 witte haaien aan het feest

Africa: vanaf donderdag 17 januari om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: