Met de vierde editie schenkt Filmfestival Oostende (FFO) bijzondere aandacht aan Talent van eigen bodem.

FFO opent op 3 september met de Vlaamse Film “ADEM”, de eerste langspeelfilm van Hans Van Nuffel. FFO en A Private View, producent van “ADEM”, organiseren op 5 september om 10.30 uur in Kinepolis Oostende een speciale vertoning waarvan de integrale opbrengst geschonken wordt aan het Zeepreventorium in De Haan.

“ADEM” is een film van regisseur Hans Van Nuffel en producent A Private View, het productiehuis van o.a. “MEISJES” en “AANRIJDING IN MOSCOU”. Hans van Nuffel verwierf reeds bekendheid met zijn kortfilms “Fal” en “Het Einde van de Reis”. “ADEM” is het speelfilmdebuut van Hans. Hij schreef het scenario samen met Jean-Claude van Rijckeghem. De productie werd verzorgd door Jean-Claude en Dries Phlypo in samenwerking met Lemming Film in Nederland. De cast bestaat uit o.a. Stef Aerts, Wouter Hendrickx, Marie Vinck, Maarten Mertens, Anemone Valcke en Gijs Scholte van Aschat. De muziek werd gecomponeerd door Spinvis en ingezongen door Geike Arnaert.
De voltallige cast en de makers zullen aanwezig zijn om de film in wereldpremière voor te stellen.



“ADEM” vertelt het aangrijpende verhaal van adolescent Tom (Stef Aerts). In het ziekenhuis kruist Tom het pad van de opschepperige Xavier (Wouter Hendrickx) die net als hij aan muco lijdt. De twee kerels onderhouden een moeizame vriendschap tot het ogenblik dat ze allebei een longtransplantatie nodig hebben om te overleven. De kans dat er een donor zal zijn voor hen allebei is erg klein…
“ADEM” is een meeslepend, romantisch, grappig en hartverscheurend. Een drama over weinig tijd hebben en niets willen missen.
Kinepolis Film Distribution brengt “ADEM” uit op 8 september 2010 in alle Vlaamse bioscopen.Screening "ADEM" ten voordele van het Zeepreventorium

Het Zeepreventorium in De Haan is een medisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die lijden aan een chronische aandoening. Mucoviscidosepatiënten kunnen ook op volwassen leeftijd terecht in het centrum.



FFO en A Private View organiseren een speciale vertoning van “ADEM” op zondag 5 september om 10.30 uur in Kinepolis Oostende. A Private View en FFO schenken de integrale opbrengst aan het Zeepreventorium.



Tickets voor de screening zijn te koop aan 10 EUR bij Toerisme Oostende vzw, Kinepolis Oostende en online via www.filmfestivaloostende.be vanaf 11 augustus.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: