The Bony King of Nowhere, Deze Mona, Charlotte Adigéry, Faces On TV, ...

Acht nieuwe namen op Boomtown 2019! Voor het dubbelconcert van The Bony King of Nowhere en Dez Mona in de Opera koop je HIER je tickets. Alle concerten op de Kouter zijn zoals steeds helemaal gratis!

The Bony King Of Nowhere - Opera - 25 juli

Het is alweer zes jaar geleden dat The Bony King Of Nowhere een uitgeregende en volledig volzette Kouter verraste met een prachtig concert dat helemaal bestond uit covers van Neil Young. Bram Vanparys is één van de weinige muzikanten die durft de tijd te nemen om te zoeken en te graven naar de volgende gedaante van zijn muziek. Het album Silent Days is het resultaat van zo’n zoektocht en klinkt simpelweg betoverend. The Bony King in de prachtige, intieme setting van Opera, dat belooft voor memorabel concert… en paraplu’s zijn er niet nodig ;-) Tickets via deze link. Op dezelfde avond, met hetzelfde ticket: Dez Mona.

Dez Mona - Opera - 25 juli

Al lang op ons verlanglijstje en dit jaar eindelijk voor het eerst op Boomtown! De band rond zanger Gregory Frateur is weer helemaal terug met het album Book of Manydat dit voorjaar verscheen. Dez Mona brengt als geen ander het publiek in vervoering met weidse ballades, bezwerende trips en verstilde vertellingen. Maar hoe donker Dez Mona zich ook kan kleden, hoop blijft centraal staan in hun rijk repertoire. Het kwartet wordt in de opera aangevuld met een vierkoppig mannenkoor. Tickets via deze link. Samen met Bony King in de Opera (één ticket voor de twee bands!)

Charlotte Adigéry - Kouter - 23 juli

In 2017 stond Charlotte Adigéry nog met WWWater op jullie favoriete festival. Nu komt ze terug, puur en onversneden, met een nieuwe EP onder de arm. Op DEEWEE Records en met Boris Pupul (The Germans! Hong Kong Dong!) achter de knoppen horen we op Zandoli allerlei zeer herkenbare zaken: iets met hagedissen zonder poten en verslavingen aan synthetische pruiken.

Josephine - Kouter - 23 juli

Een uitverkochte Minard Schouwburg, de publieksprijs bij Humo’s Rock Rally en een naamsverandering later staat Josefien Deloof op de Kouter als Josephine. Pas 21 jaar maar met een dijk van een soulstem en een nonchalance extraordinaire (hebben we van horen zeggen). Dat zorgde er voor dat Milo Meskens haar meenam op tour als opener.

Maurits Pauwels - Kouter - 25 juli

Benelux Calypso is de volgende halte op de muzikale trip van Maurits Pauwels, het Benelux-alter ego van duizendpoot Mauro Pawlowski. De nieuwe plaat, Tien Toppers Uit Trinidad verschijnt binnenkort. Zeven Lijken in Brussel Noord is de eerste single en liegt er niet om: de zon schijnt en je krijgt zin om te dansen maar er is ook vanalles aan het handje. Mauro heeft misschien wel al het meest passages op Boomtown op zijn rekening staan van iedereen. Wie kan het voor ons natellen?

Faces On TV - Kouter - 27 juli

Na een verschroeiende doortocht op Boomtown in 2016, geeft Jasper Maekelberg met Faces On TV dit jaar nog eens van jetje op de Kouter. Ergens in een vochtige kelder in het Gentse probeerde hij onlangs wat nieuw materiaal uit. Vervolgens ging hij op tour met Balthazar om bij thuiskomst het Depot in Leuven plat te spelen. Dat belooft voor deze zomer op Boomtown!

Black Leather Jacket - Kouter - 24 juli

Kempense garagerock, gelauwerd in de Nieuwe Lichting Lederen Jassen en met een kersvers album onder de arm, Western World. Ze bestormden onlangs nog De Afrekening met het nummer Village People en overal waar ze komen ruikt het naar rockzweet en lederpoets.

SONS - Kouter - 24 juli

In het jaar 2018 waren er eens vier vrienden die samen wat gingen jammen en zich inschreven voor een wedstrijdje dat ‘De Nieuwe Lichting’ heet. Daar kregen ze applaus en plots stonden ze op heel wat leuke festivals zoals Rock Herk en zelfs Rock Werchter. Daar kregen ze nog meer applaus en plots stonden op de affiche van Boomtown 2019!

Waren reeds aangekondigd: Lady Linn & Her Magnificent Big Band, STIKSTOF, CpeX, Graham Nash, Ertebrekers, Warhola, Marble Sounds, Isbells

Meer, veel meer, namen binnenkort op www.boomtown.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boomtown
Datum: 
23 - 27 juli 2019
Locatie: 
Kouter, Gent

Reservatie:

Meer over