Francis Vanhee (23) studeert fotografie aan het Gentse KASK. Die studies loodsten hem, samen met een ongebreidelde liefde voor muziek, een jaar geleden naar de Anspachlaan 110 waar hij uit meer dan honderd kandidaten werd gekozen om de nieuwe AB huisfotograaf te worden. We blikken op 26 september terug op dat eerste jaar met een expo én een concert.

En dan sta je plots je natte droom te beleven in de frontlijn van één van dé Belgische concertzalen: beelden schieten van Vulfpeck met een gloednieuwe Canon die je bij het huisfotograaf-visitekaartje krijgt”, vertelt Francis. Het jaar ging verschroeiend hard voor de jonge fotograaf. Sinds september 2017 woonde hij meer dan 70 AB-concerten bij en ging hij naar eigen zeggen op zoek naar een andere manier om een concert in beeld te brengen.

Francis over zijn expo: “Ik heb het voorbije jaar als huisfotograaf opgevat als een experiment. AB werd mijn laboratorium waarin ik experimenteerde met concertfotografie om tot een eigen beeldtaal te komen, een eigen manier om concerten weer te geven, als een soort verhaal. Daarbij zette ik niet zozeer de artiest centraal, maar gebruikte ik die om een eigen wereld te creëren. Die verschillende experimenten wil ik tijdens mijn tentoonstelling weergeven.”

Het concept huisfotograaf bestaat 10 jaar. Voor die gelegenheid nodigt Francis Tristan uit om de AB Club plat te spelen na de vernissage van zijn expo. Tristan is het muziekproject van leeftijdsgenoot Isolde Van Den Bulcke die steeds ruimte laat voor improvisatie en haar werk ziet als iets dat voortdurend kan veranderen.

Van woensdag 26 september tot en met eind juni 2019 kan je Francis zijn werk bewonderen doorheen AB. De foto's hangen verspreid in de agora en in AB Resto. Tickets voor het concert van Tristan koop je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: