Vanaf zondag 20 december 2015 start 2BE met dubbelafleveringen van Galavant, een nieuwe komische ridderreeks. Deze allesbehalve conventionele comedy werd bedacht door producer en schrijver Dan Fogelman, die onder andere werkte aan films als Last Vegas, The Guilt Trip, Crazy, Stupid, Love en animatiefilms als Tangled en Cars. Voor Galavant schakelde hij de hulp in van Oscarwinnende componist Alan Menken die vooral bekend is voor zijn muziek in vele Disneyklassiekers zoals Belle en het Beest, Aladdin en Pocahontas waarvoor hij al 8 Oscars achter zijn naam heeft staan.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: “Galavant is iets unieks. We kunnen de reeks best omschrijven als een absurde komische ridderreeks in een muzikaal jasje met een zweem van Monty Python over. 2BE wil verrassen en alle soorten humor aanbieden.”

Cast van Galavant

De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door Joshua Sasse (The Big I Am, Frankenstein’s Army), Timothy Omundson (Psych, Judging Amy), Vinnie Jones (Gone in 60 Seconds, X-Man 3: The Last Stand), Mallory Jansen (Young & Hungry, Baby Daddy), Karen David (The Scorpion King 2: Rise of a Warrior, Flight of Fury) en Luke Youngblood (Harry Potter and the Chamber of Secrets, The story of Tracy Beaker).

De cast wordt verder aangevuld door gastrollen van heel wat grote namen zoals Ricky Gervais (The Office, Muppets Most Wanted), Hugh Bonneville (Downton Abbey, The Monuments Men), John Stamos (Full House), ‘Weird Al’ Yankovic (UHF, Halloween II) en de Nederlander Rutger Hauer (Blade Runner, Batman Begins).

Het verhaal van Galavant

Galavant, gespeeld door Joshua Sasse, is een niet zo ridderlijke middeleeuwse held die zijn reputatie wil herstellen en zijn grote liefde Madalena (Mallory Jansen) wil bevrijden uit de handen van de kwaadaardige koning Richard (Timothy Omundson). Hij wordt op zijn nobele queeste bijgestaan door prinses Isabella (Karen David) en zijn schildknaap Sid (Luke Youngblood). Samen beleven ze een episch avontuur en trachten ze Galavants leven weer op de rails te krijgen.

Gastrollen voor Ricky Gervais, Hugh Bonneville, John Stamos En ‘Weird Al’ Yankovic

In het eerste seizoen zijn er ook gastrollen weggelegd voor enkele grote namen. Zo speelt Ricky Gervais een tovenaar genaamd Xanax, kruipt Hugh Bonneville in de huid van een gestrande piraat, wordt John Stamos een arrogante ridder, trekt ‘Weird Al’ Yankovic zich terug in een abdij met zingende monniken en is Rutger Hauer de gemene broer van koning Richard.

Aflevering 1 op zondag 20 december om 20.05

Nadat de charmante en knappe held Galavant zijn grote liefde Madalena heeft verloren aan de machtige koning Richard is hij de wanhoop nabij en zoekt hij toevlucht in de drank. Plots duikt prinses Isabella op met de vraag om mee op queeste te gaan om haar koninkrijk, dat bezet wordt door koning Richard, te redden van de ondergang en haar familie te behoeden van een gewisse dood. Galavant ziet hierin een kans om Madalena opnieuw voor zich te winnen en vertrekt mee op avontuur.

Aflevering 2 op zondag 20 december om 20.35

Galavant doet mee aan een steekspeltoernooi om zo zijn conditie te verbeteren en wat geld in het laatje te brengen. Hij moet het opnemen tegen de arrogante Sir Jean Hamm (gastrol John Stamos), maar het wordt al snel duidelijk dat Galavant weinig kans maakt. Ondertussen probeert Gareth een macho te maken van koning Richard.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over