Graspop Metal Meeting 2014

De affiche voor Graspop Metal Meeting 2014 wordt weer aangevuld met maar liefst 22 nieuwe namen: Megadeth, Slayer, Rob Zombie, Alice In Chains, Mastodon, Anthrax, Meshuggah, Satyricon, Gojira, Candlemass, Dark Tranquility, Suicide Silence, The Church Of Pungent Stench, Buckcherry, Thy Art Is Murder, Novembers Doom, Amenra, Of Mice & Men, In Solitude, Glorior Belli, Carach Angren, letlive.

Megadeth blies twee jaar geleden iedereen van de sokken. De groep kan terugblikken op een rijk verleden en met ‘Peace Sells… But Who’s Buying’, ‘Rust in Peace’ en ‘Countdown to Extinction’ heeft de band van zanger/guitarist Dave Mustaine enkele klassieke albums op z’n naam staan. Mustaine zit dezer dagen ook prima in zijn vel, getuige Megadeth’s 14e studioplaat ‘Super Collider’. Een gloednieuw album dat meer dan ooit aantoont dat deze koningen van de speed metal een terechte afsluiter zijn voor mainstage 2, op zondag 29 juni.

Slayeerr!! Jawel, deze kreet zal dit jaar opnieuw in heel Dessel en omstreken te horen zijn want niemand minder dan Slayer komt terug naar Graspop Metal Meeting! Deze Amerikaanse thrash-giganten behoeven natuurlijk geen introductie meer want hun haatoffensief laat al meer dan dertig jaar lang wereldwijd een spoor van vernieling achter. Een flinke portie nieuwbakken woede, beukende drums, snerpende gitaarsolo’s en razende riffs is wat je te wachten staat op deze eerste festivaldag. Het zal weer bloed regenen en tegen Slayer’s furieuze zondvloed is geen enkele paraplu bestand!

Nog meer moshplezier met Anthrax! Na een aantal tumultueuze jaren herrees Anthrax in 2011 uit z’n as met hun beste plaat in jaren die qua titel niets aan de verbeelding overliet: ‘Worship Music’. Onverwoestbaar en vol energie ging men er tegen aan en dankzij The Big 4 shows, met hun broeders van Megadeth, Slayer en Metallica stond Anthrax opnieuw waar ze thuishoren, aan de top!

Rob Zombie is een begenadigd artiest. De Amerikaan scoorde met het inmiddels ter ziele gegane White Zombie, bouwde vervolgens een indrukwekkende muzikale solocarrière uit en verwierf tussendoor naam en faam als regisseur van enkel uitstekende horrorprenten. White Zombie haalde vooral in het begin van de jaren ‘90 de hitlijsten. Ook vandaag staan ‘La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1’ uit 1993 en het met platina overladen ‘Astro-Creep: 2000’ nog steeds als een huis. Toch luidde dit laatste album het einde van de band in. Rob Zombie stortte zich meteen op een solocarrière en met succes want in 1998 stootte ‘Hellbilly Deluxe’ meteen door naar de top van de charts. Door de jaren heen bleef de woest ogende frontman sterke en steevast horror-getinte platen maken in zijn kenmerkende heavy/groovy stijl. Het voorlopig laatste hoogtepunt is de in 2013 verschenen schijf ‘Venomous Rat Regeneration Vendor’.

Muziek van eigen bodem! En niet zomaar muziek, want in 2014 maakt niemand minder dan Amenra voor het eerst zijn opwachting op Graspop Metal Meeting. Deze legende van de Kortrijkse underground heeft de laatste jaren haar weg naar de groten van het Doom/Sludge genre gebaand en is nu zelf het voorbeeld voor veel nieuwe bands. Amenra staat bekend om haar intense optredens vol duisternis, emotie, innerlijke pijn en spiritualiteit. Nee, een passage van Amenra is geen optreden, het is gewoon een emotionele rollercoaster. Je moet het gewoon meegemaakt hebben! Klaar om toe te treden tot de Church of Ra?

Meer informatie over de nieuwe bands vind je hierDe dagindeling wordt bekend gemaakt bij de volgende lading nieuwe bands!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: