Dimitri Vanlommel

Gisterenavond vond in het Antwerpse Sportpaleis het achtste “Crescendo”-concert van Clouseau plaats. Geen tranen meer bij Koen Wauters bij “Ik denk aan jou” in de bisronde, maar voor de rest weinig of geen wijzigingen tegenover de première op 5 december. “Crescendo” zouden we zelf niet omschrijven als de beste Clouseau-concertreeks, maar zonder enige twijfel wel de meest gewaagde en daarom al geslaagde reeks.

Koen Wauters die a capella de show opent met “en dans”, het is en blijft elke avond op rij een risico. Toch slaagt de zanger van Clouseau er moeiteloos in om na amper 2 zinnen de 15.000 aanwezigen moeiteloos te doen meezingen en op sleeptouw te nemen voor wat nog komen zou, dik 3 uur muziek van de bovenste plank.

In sneltreinvaart roept Koen zijn muzikanten erbij, elk nummer één om exact te zijn, te beginnen met zijn broer Kris tijdens “ik jij hij of zij”. Als na een dik uur ook drummer Herman Cambré zijn opwachting maakt, gaat de gashendel pas volledig open om hem nadien nooit meer te lossen. Zelden hebben we Koen en Kris met zoveel energie over het podium zien lopen als tijdens “Crescendo”. Catwalks in de vorm van een X zorgen ervoor dat ze bijna de hele zaal bestrijken.

Waar deel één veel weg had van één intiem theaterconcert op een beperkt podium met 15.000 rond zich, is deel twee een heel stuk spectaculairder. Een reuzenpodium met bijhorend decor, een reuze vliegende brug, een speciaal dansje van de volledige band, kortom Clouseau op zijn best. Vooral de vliegende brug is indrukwekkend om te zien, want voor het eerst bereiken Koen en Kris ook de bovenste tribunes van het Sportpaleis.

Op de setlist stonden natuurlijk de grootste klassiekers zoals “Anne”, “Afscheid van een vriend”, “Ik wil je niet dat je weggaat”, “De tegenpartij”, “Casanova”, … De meeste werden voor “Crescendo” allemaal in een nieuw kleedje gestoken. Crescendo gaat het tijdens de nieuwe concertreeks echt wel, want het dak gaat er pas helemaal op het einde af wanneer men kiest voor de combinatie monsterhits “En dans”, “Vonken en Vuur”, “Ik denk aan jou” en “Vanbinnen”. Stilstaan tijdens dit vierluik is gewoon onmogelijk!

Voor Kris Wauters kreeg het achtste Crescendo concert trouwens nog een extra dimensie. Kris Wauters is namelijk vandaag jarig, en dat lieten de 15.000 aanwezigen gisterenavond niet zomaar gebeuren. Onder begeleiding van broer Koen bracht men “Happy Birthday Kris”.

Clouseau speelt nog op 26 en 27 december in het Antwerpse Sportpaleis met “Crescendo”. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar via www.teleticketservice.be, snel zijn is de boodschap. Op 31 december geven Koen en Kris nog een groot partyconcert met o.a. Brahim, Soulsister, Sandrine en DJ Regi. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: