© Youri Vanlommel

Toen de organisatoren, Alain Roels en Erik Ost, in 1998 besloten om hun café chantant avond eens op de Grote Markt te proberen, hadden ze niet verwacht dat Antwerpen Zingt in enkele jaren zou uitgroeien tot “de Nationale feestdag van Antwerpen”.

Op 9 augustus 2009 zijn we ondertussen toe aan de twaalfde editie van het samenzangspektakel en na de recordopkomst van vorig jaar (meer dan 40 000 mensen) is het nu al zeker dat Antwerpen Zingt 2009 ook weer een daverend succes zal worden.

De avond zal om 18u00 geopend worden door de Antwerpse groep Filet D’Anvers. Daarna komt vaste waarde Wim Leys met zijn band @fundum voor het vijfde achtereenvolgende jaar weer op het podium met een pak Nederlandstalige meezingers, zodat de stemmen op een leuke wijze kunnen opgewarmd worden en de toon gezet wordt voor een avond meezingplezier.

Er kan ook dit jaar weer volop meegezongen worden met een pak liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Dit jaar zitten er ook songs bij van o.a. Rob De Nijs, Frank Sinatra, Tom Jones, Clouseau, Frans Bauer, The Monkees, Proclaimers, Raymond van het Groenewoud, John Lennon, Elvis Presley enz…
En uiteraard zullen de klassiekers als “You’ll never walk alone”, “Les Lacs du Connemara” en het Antwerpse volkslied “Antwaarpe” niet ontbreken.

Antwerpen zingt ontvangt dit jaar ook weer enkele “special guests”. Zo zal Voice Male hun nieuwe single “Ik voel me zo verdomd alleen” komen brengen. De zeskoppige Antwerpse a capella band plant een tour met filmsongs die op 1 oktober in première gaat in Metropolis. Deze meezinger uit de film “Ciske De Rat” zal het ongetwijfeld uitstekend doen in Antwerpen.

En na Gaston Berghmans (2007) en De Strangers (2008) wordt Antwerpen Zingt ook dit jaar weer afgesloten door een Vlaams/Antwerps monument, iemand die je nooit meer op een podium ziet, maar die voor Antwerpen Zingt graag een uitzondering wil maken. Wie het is ? Dat merk je wel op 9 augustus….

Het populaire zangspel SingStar van Sony PlayStation is partner van de Vlaanderen Zingt-evenementen. Wie z’n stem alvast wil opwarmen voor de grootste editie op 9 augustus aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen, kan al vanaf 16u30 terecht in de PlayStation Dome (PlayStation tent) op de Vlaamse kaai voor stemoefeningen en - opwarmsessies met zangeres en actrice Eline De Munck. Onder de aanwezige zanglustigen zal eveneens een competitie worden gehouden. (www.singstargame.com)

“Antwerpen Zingt”, op zondag 9 augustus vanaf 18u00 op de Gedempte Zuiderdokken (Vlaamse Kaai / Waalse Kaai) in Antwerpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: