Met 12 zijn ze: de straffe gasten die nog meedingen naar een plekje in The Band. Op vrijdag 10 maart 2017 kreeg de vakjury de laatste audities te zien en gingen 31 kandidaten door naar de callbackronde. Daarin werd voor het eerst duidelijk wie zijn mannetje kon staan in een groep. Op de schouders van juryleden Min Hee, Slongs, Kris en Nielson rustte een zware taak, want alleen de 12 allerbesten stoten door naar de grote liveshows.

Voor de callbackronde van start ging, verraste de vakjury de publieksjury nog met een mededeling. Nederlander Wytse – die 2 weken geleden een topauditie deed, maar voor een gesloten tribune bleef staan – werd volgens hen ten onrechte naar huis gestuurd. “We waren daar zo ondersteboven van dat we hem graag nog eens op het podium zetten. Jullie beslissen of hij alsnog door mag of niet”, klonk het. Met een sterke auditie op Arme Joe kon Wytse de publieksjury dit keer wel overtuigen. Hij mocht door naar de volgende ronde en stak zelfs een ticket voor de liveshows op zak.

De 12 finalisten zullen vanaf vrijdag 17 maart 2017 vier weken lang alles op alles zetten in de hoop één van de vier bandleden te worden. De kerels beloven alvast voor vuurwerk te zorgen op het podium van Videohouse in Vilvoorde. Ze zullen niet alleen solo, maar telkens ook in groep de beste performance moeten neerzetten. In de liveshows schakelt The Band dan ook een serieuze versnelling hoger. Vanaf dan kunnen Vlaamse en Nederlandse kijkers zelf stemmen op hun favorieten. Wie matcht het best met wie en welke 4 beginnen straks een rock ’n roll leven in The Band?

VLAAMSE KANDIDATEN

  • Alec Erreygers – 22 – Antwerpen – Student Psychologie – Auditie: Koning Liefde van Tourist LeMC
  • Andy De Bisschop – 23 – Bornem – Postbode – Auditie: Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato
  • Brihans Gjini – 25 – Erembodegem – Hotelmanagement – Auditie: Sexy Als Ik Dans van Nielson
  • Glen Brackeva – 22 – Brakel – Student Ergotherapie – Auditie: Blauw van The Scene
  • Jannes Van Houtven – 21 – Wilrijk – Student Toegepaste Psychologie – Auditie: Goud van Bazart
  • Laurens Raveel – 20 – Elewijt – Student Bedrijfsmanagement – Auditie: Afscheid van Volumia

NEDERLANDSE KANDIDATEN

  • Jelle De Boon – 19 – Gorinchem – Student Popacademie Utrecht – Auditie: Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht van Marco Borsato
  • Job Dijsselbloem – 20 – Roosendaal – Student Communicatie Muziek en Evenement & pizzabakker – Auditie: Meisjes van Raymond Van Het Groenewoud
  • Joost Boogmans – 20 – Roosendaal - Muzikant – Auditie: Arme Joe van Will Tura
  • Kai Brasdorp – 25 – Amsterdam – Verkoper – Auditie: Sexy Als Ik Dans van Nielson
  • Lennart Huijs – 24 – Grubbenvorst – Student Logistiek en Economie – Auditie: Ik Wil Je van De Kreuners
  • Wytse Visser – 23 – Den Haag – Junior Sales – Auditie: Arme Joe van Will Tura

De uitzendingen van The Band zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over