De verkiezingskoorts voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen is - in een laatste sprint naar 25 mei 2014 - duidelijk in het land. Dat werd gisterenavond 13 mei 2014 bevestigd door de 1,14 miljoen kijkers die massaal op post waren voor de confrontatie tussen Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) in het enige nationale televisiedebat in aanloop naar de verkiezingen.

563.000 kijkers stemden af op VTM voor Het Nationale Debat (31,9% op VVA 18-54) en in het zuiden van het land volgden 560.000 Walen Le Débat National én ook 14.000 Vlamingen die niet konden wachten tot de uitzending bij VTM (32,5 % op VVA 18-54). Samen keken dus 1,14 miljoen mensen naar het debat dat gemodereerd werd door Stef Wauters voor VTM, en Laurent Haulotte voor RTL-TVI.

Het Nationale Debat was het eerste van drie VTM NIEUWS-debatten, die er tijdens deze verkiezingen echt toe doen. Op zaterdag 17 mei kan de kijker om 23.10 terecht voor Het Grote Debat waarbij Stef Wauters vanuit de VTM-studio modereert terwijl kopstukken Kris Peeters, Bart De Wever, Gwendolyn Rutten, Bruno Tobback, Wouter Van Besien, Gerolf Annemans, Peter Mertens en Jean-Marie Dedecker de degens kruisen en debatteren over de grote thema’s van deze verkiezingen. Op zaterdag 24 mei zijn Maggie De Block, Kris Peeters, Bart De Wever en Bruno Tobback een laatste keer aan zet in Het Ultieme Debat om 22.45, om de kiezer enkele uren voor de stembussen opengaan, een laatste keer te overtuigen voor hen te kiezen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: