In de week van 25 augustus trekt 1000 zonnen naar Zonnebeke, waar meer dan tweehonderd mensen stilstaan bij de Eerste Wereldoorlog door zich in te leven in de situatie van soldaten en burgers in de eerste weken van de Groote Oorlog. Ook in 1000 zonnen deze week: Dimitri Leue staat oog in oog met het przewalskipaard, Rik Torfs vertelt wat hem inspireert, Ben Roelants sprokkelt verhalen op de luchthaven van Zaventem en Pieter Embrechts gaat op bezoek bij de stadsimker van Antwerpen.

Maandag 25 Augustus

Op de eerste rij
1000 zonnen-festivalreporter Jonathan trekt naar Boerenrock in Kortenaken, op zoek naar fans van The Levellers.

Weg met … Michael Van Peel
Comedian Michael Van Peel trok deze zomer van Antwerpen naar de Noordkaap … op een Vespa. 1000 zonnen krijgt een exclusief verslag.

Wordt vervolgd (hele week)
Honderd jaar geleden stonden verschillende legers oog in oog met elkaar in de Westhoek, voor wat de Eerste Wereldoorlog zou worden. Deze zomer wordt die trieste gebeurtenis herdacht met een re-enactment. In Zonnebeke komen meer dan 200 mensen van verschillende nationaliteiten samen om daaraan deel te nemen. 1000 zonnen volgt medeorganisator Kristof, maar ook een Duitse delegatie én een Engelse delegatie. Die laatste maakt, net als honderd jaar geleden, samen met haar paarden de oversteek van het Kanaal.

Dinsdag 26 Augustus

En we zijn weg
Tony en Sofie zijn oud-dierenverzorgers. Ze gaan op reis naar Frankrijk, maar niet zomaar. Ze trekken naar het zuiden om een verkoopakte te tekenen voor een domein dat ze willen aanschaffen om … een olifantenrusthuis op te starten. Het is een droom van jaren die ze nastreven. Eind september willen Tony en Sofie voorgoed verhuizen. 1000 zonnen vreet mee aan de eerste kilometers van hun reis.

Woensdag 27 Augustus

De ambassadier
Dimitri Leue
neemt het ook deze week op voor een diersoort die zoo-bezoekers meestal links laten liggen tijdens hun bezoek. Dimitri bejubelt woensdag dan ook met recht en reden het przewalskipaard.

De zingever
Iedereen heeft wel een leuze, spreuk of motto. Vandaag zal rector Rik Torfs de kijker vertellen wat hem inspireert en zijn leven “zin” geeft.

Donderdag 28 Augustus

Tokshow
Praatprogramma’s: ze bestaan in alle maten en gewichten en overal duiken dezelfde bekende koppen op. 1000 zonnen trekt er deze zomer op uit, op zoek naar gewone mensen met ongewone verhalen. Vandaag houdt Ben Roelants zijn laatste Tokshow van deze zomer, op de luchthaven van Zaventem.

Heen & terug
1000 zonnen blikt terug op een zomer van in koffers duiken en meereizen. De reizigers van deze zomer halen hun beste reistips en herinneringen op. Indonesië, Cuba, Napels, IJsland … ze passeren allemaal de revue.

Vrijdag 29 Augustus

Pieter & de planeet
Pieter Embrechts zit in met de staat van onze planeet. Hij trekt wekelijks door Vlaanderen om planeetbevorderende initiatieven in de kijker te zetten. Deze week gaat op bezoek bij de stadsimker van Antwerpen.

000 zonnen: van maandag tot en met vrijdag om 19.35 uur op Eén. Op zaterdag een compilatie om 19.35 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over