1000 zonnen brengt dit jaar sterke zomerse verhalen die de mensen laten horen, zien en voelen wat er tijdens de zomer leeft in Vlaanderen. Deze week brouwt 1000 zonnen op Eén en Radio 2 Chocoladebier samen met Pieter en Maarten. Eén trekt met kok Giovanni Oosters naar de Druivenstraat in Rotselaar, Pascale Platel kampeert op een chique Champagnedomein en Cathérine Vandoorne gaat mee op visvangst. Radio 2 gaat deze week naar de beruchte San Fermin-feesten in Pamplona, de Russische Elmira bekijkt Gent door een Russische bril en de Limburgse kindambassadeur Beth ontdekt het Klankenbos in het Dommelhof in Neerpelt.

1000 zonnen op Eén
Vandaag: Oh Drinkbaar België
Pieter en Maarten zijn mannen met een missie, want aan het einde van de zomer willen ze hun eigen 1000 Zonnen-bier brouwen. Daarom bezoeken ze Belgische brouwers om het vak te leren en tips te ontvangen en vandaag zijn ze bij brouwerij Huyge. Deze brouwer brouwt een bier met een wel heel speciaal ingrediënt: chocolade.

Dinsdag 8 juli:
Dimitri Leue, alias Don Kyoto, trekt er wederom op uit om iemand tot Groene Ridder te kronen. Deze keer is het Frans, die aan ecologisch tuinieren doet. Hoe doe je dat? Is tuinieren niet altijd ecologisch?

Woensdag 9 juli: Camping Content
Pascale Platel heeft nog nooit gekampeerd en kent niks van kamperen. Deze zomer op zoek naar de camping die bij haar past. Ze bezoekt vandaag motorhometoeristen die overnachten op het champagnedomein Michel Jacquesson in Beaunay in de Champagnestreek. Champagne klinkt al goed, zou dit de ideale camping voor Pascale zijn?

Donderdag 10 juli: den Boer Op
Vissers Jan en Diederik gaan elke avond op zee en leveren elke ochtend hun verse vis aan vismijn. Radio 2 madam Cathérine Vandoorne gaat met hun mee op visvangst en laat zich trakteren op een heerlijk vispotje.

Vrijdag 11 juli: de straat
Kok Giovanni Oosters belandt vandaag in Rotselaar, in de Druivenstraat, waar hij weer iets lekkers bereidt voor de inwoners.

CCTV:
Chinese reporter Yang gaat op bezoek bij Olympisch sprinter Kristof Beyens en zijn vriendin Lieve, die ook zijn trainer is. Hoe gaat het koppel hiermee om? Ooit was het een probleem voor de twee om samen te zijn vanwege het leeftijdsverschil, maar dat is het nu al lang niet meer. Lieve is momenteel zelfs zwanger, en Yang wil heel graag weten of het een jongen of een meisje wordt.

Zaterdag 12 juli: de Ambassadeurs
Het is de beurt aan Limburg om te tonen wat de provincie in zijn mars heeft. De ambassadeurtjes gaan skiën in de zomer in Snow Valley.

1000 zonnen op Radio 2
Vandaag
De Vlaamse Tobias woont sinds anderhalf jaar in het Spaanse Pamplona en vandaag starten daar de legendarische San Fermin-feesten. De hele week zullen er elke ochtend zes stieren door de nauwe straatjes rennen op weg naar de arena. Tobias is erbij om alles te fotograferen en Iris Van Hoof belt hem op.

Chocolade en bier samen: Belgischer kan niet. De biervrienden Maarten en Pieter gooien het op een hoopje en brouwen er…. chocoladebier mee! En meteen leggen ze ook haarfijn uit hoe je het best een pintje inschenkt.

Morgen
Mireille uit Ingelmunster zweert bij een vakantie thuis: ze moet een veulentje eigenhandig grootbrengen omdat de merrie bij de geboorte gestorven is. En 10 paardenvoedingen per dag, da's een hele klus….. Een van de vervelendste kwaaltjes op reis is 'turista' of reizigersdiarree. Dokter Finoulst legt uit hoe je het makkelijk kan vermijden.

Woensdag 9 juli
Een echtpaar uit Kraainem trekt de deur voor goed achter zich dicht en verhuist naar Spanje. Ze gaan er een Bed and Breakfast openen in een grot! Niks zo vervelend als jeukende muggenbeten! Maar onze kampeerspecialist heeft het geschikte wapen in huis: de Click Away is een klein apparaatje dat jeuk en zwellingen meteen doet verdwijnen. Als je ermee op muggenbeet drukt komt er een hoog voltage met een laag amperage vrij dat onmiddellijk verzacht. Zonder batterijen en geen vervaldatum! En via een wedstrijd op radio2.be/1000zonnen kan je het wonderapparaatje winnen!

De Russische Elmira is als kind in ons land verzeild geraakt en ze is helemaal weg van Gent. Sommige plekjes doen haar zelfs heel erg aan haar thuisland denken. 1000 Zonnen gaat met haar op stap en ziet Gent nu door een Russische bril.

Donderdag 10 juli
Lutgarde vertrekt met man en kindjes van 3 en 5 op fietsvakantie naar Duitsland. En ze zijn bijzonder goed uitgerust met een speciale tandem met zes fietstassen én een fietskar! Een specialist ter zake legt uit wat het handigst is als je met het hele gezin al fietsend op vakantie wil.

De kwallen zijn in opmars en ze hebben al een groot stuk van de Middellandse Zee ingepalmd! Maar hoe zit het bij ons? We polsen bij de badgasten op het strand van De Panne en halen er een specialist bij voor tekst en uitleg!

Vrijdag 11 juli
Vandaag gaat 1000 Zonnen op stap met Beth, de kindambassadeur van Limburg. In Neerpelt ontdekt ze het Klankenbos in Dommelhof. Via een parcours van klankinstallaties en geluiden ontdekt Beth een nieuwe wereld.

GPS-gewijs verkennen we alvast de leukste plekjes van de 1000 Zonnen-fietsroute in Beveren. Op 13 juli kan iedereen die dat wil - in het gezelschap van twee bekende Vlamingen - het Waasland verkennen met de fiets of te voet. En nadien zijn er optredens van Roel Vanderstukken en Sofie Van Mol!

1000 zonnen: dagelijks na het 7 uur-Journaal op Eén
1000 zonnen: elke weekdag van 8 tot 9 uur op Radio 2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: