Voor het tiende jaar op rij belooft het op Balen Muziekterras opnieuw weer gezelligheid troef te worden. Wat in 2007 heel bescheiden begon met drie optredens, is uitgegroeid tot een vaste waarde waarde in de zomeragenda van elke Balenaar: Balen Muziekterras brengt op de zes donderdagavonden in juli en augustus telkens weer een cocktail van sfeer, muziek en humor overgoten met een zalige zomerse ambiance op enkele leuke locaties verspreid over de gemeente Balen.

Succesrecept blijft behouden

De Muziekterrassen zijn al snel uitgegroeid tot heuse familie- en vriendenavonden. Dit succesvol recept blijft ook in dit feestjaar behouden: vanaf 18u begint telkens de leukste kinderanimatie met kunstzinnig grimeren, een artistieke ballonnenclown en spectaculaire springkastelen; daarna kan iedereen om 20u30 genieten van een spetterend live optreden. Ook de vakantieafsluiter op de laatste donderdag van augustus, volgt dit stramien.

De toegang is telkens gratis. Ideaal dus om met vrienden, familie en buren af te spreken.

Door het EK voetbal: een weekje later

Normaal zijn de Muziekterrassen op vijf donderdagavonden in juli, plus de laatste donderdag van augustus. Maar omwille van het EK voetbal heeft de organisatie ervoor gekozen om pas te starten op donderdag 14 juli. Hierdoor zijn er dit jaar maar drie Muziekterrassen in juli en per uitzondering ook drie in augustus (zie programma).

Ongedwongen gezelligheid

Het succes van Balen Muziekterras ligt in de typisch Balense ongedwongen en kleinschalige gezelligheid die ook dit keer weer gecombineerd wordt met nu en dan zinderende en opzwepende klanken, dan weer ingetogen muziekmomenten van de bovenste plank: geen ronkende peperdure topaffiches, maar wel degelijke muzikanten die hun genre beheersen.

Al 26.000 euro verdeeld onder Balense verenigingen

Op elke Muziekterrasavond steekt een Balense vereniging een handje toe. Zij krijgen hiervoor een vergoeding: zo heeft de organisatie de voorbije negen edities al ruim 26.000 euro kunnen uitdelen aan deze helpende verenigingen. Een win-winsituatie: gezellige muziekavonden die een aardig centje en extra steun opleveren voor de werking van lokale verenigingen die een handje toesteken.

Programma

  • donderdag 14 juli: Doc Jacoby and the Bearded Women (plein achter PC Rosselaar)
  • donderdag 21 juli: The Motown Orchestra (Buurtplein Stotert)
  • donderdag 28 juli: De Bonanzas (aan PC Gerheide, Gerheide is dit jaar ‘Gehucht in de Kijker’)
  • donderdag 4 augustus: Johan Verminnen (Recreatiedomein Keiheuvel)
  • donderdag 11 augustus: Diamond-on-the-Rocks, Neil Diamond tributeband (Olmense Markt)
  • donderdag 25 augustus: Andy Sergeant (Buurtplein Wezel)

Artiesten

Donderdag 14 juli – plein achter PC Rosselaar

Doc Jacoby and the Bearded Women (rock ’n roll covers uit de Jaren 50 en 60)

Doe je ogen dicht. Waan je ergens in de jaren 50 en 60. Ergens in een rokerige snackbar (toen mocht dat nog), met flikkerende neonreclame aan het raam en in de hoek een blinkende jukebox. Jongens met een stoere lederen vest en een ‘brilliante’ vetkuif, meisjes met opgestoken haar en hoepelrokken. En dan galmt het soort muziek waarvan je niet kan blijven stilstaan.

Zo beleef je een optreden van Doctor Jacoby and the Bearded Women: swingende gitaarrifs, geselende drumbeats en een groovy contrabas… Meer vintage kan het niet worden.

Wim Geysels (zang en contrabas), Tom Roothooft (gitaar) en Maarten Vekeman (drums) brengen ‘familiar tunes with a twist of rock ’n roll’. Straight up. No Ice. Met maar één doel: fun maken! Dus bereid je voor op een Muziekterras met ‘covers in a leather jacket’.

So grease up your hair, put on your blue suede shoes and shake rattle and roll !

Donderdag 21 juli - Buurtplein Stotert

The Motown Orchestra (grabbelen in de funky hitfabriek van de motownmuziek)

Vier bevriende muzikanten delen hun passie voor motownmuziek. Een muziekgenre dat hoogtij vierde van de jaren 50 tot 80. Dat zijn wortels vond in de zwarte bluesmuziek maar dat mooi gepolijst werd door hippe popgeluiden. Ze bracht grote sterren voort zoals Diana Ross & The Supremes, The Jackson 5 (Michael Jackson), Stevie Wonder, Marvin Gaye, Smokey Robinson, The Four Tops, The Temptations en Lionel Richie.

The Motown Orchestra kan dan ook grabbelen uit deze grote hitfabriek met nummers als ‘I Want You Back’ (van The Jackson 5), ‘I’m Coming Out’ (van Diana Ross), ’Brickhouse’ (van The Commodores), ‘Streetlife’ (van Randy Crawford) en vele anderen. Met deze straffe band belooft het een waar funky Muziekterras te worden op het buurtplein in Stotert.

Donderdag 28 juli – aan PC Gerheide (Gerheide bestaat 50 jaar en is dit jaar ‘Gehucht in de Kijker’)

De Bonanzas (pure nostalgie uit de swinging sixties)

De Bonanzas: vijf welopgevoede Kempense jongens die strak in het pak graag met u hun liefde voor de ‘swinging sixties’ delen. De Bonanzas gidsen u langs de mooiste pareltjes uit het muzikale landschap van de zestiger jaren. Rustige ballades worden afgewisseld met onstuimige soul, motown en rock ’n roll. De hoogtepunten volgen elkaar in sneltempo op. En naarmate we het magische Woodstockjaar 1969 naderen, mogen de stropdassen wat losser en klinkt de gitaar wat luider… Geniet van een swingende reis langsheen de ronkende namen uit de hitlijsten van de jaren 60: Neil Sedaka, Cliff Richard, Paul Anka, Elvis, Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Roy Orbison, The Beatles, The Monkees, The Tremeloes, The Byrds, CCR,... Soms ingetogen en intiem. Meestal uitbundig en enthousiast. Maar altijd met respect voor het origineel !

De sixties zijn een goudmijn van muziek. De Bonanzas, dat is nostalgie van de bovenste plank. Stil zitten is geen optie… Maar denk eraan, wees er op tijd bij als je tijdens Muziekterras deze band van op de eerste rij wil meemaken, want zij hebben hun pluimen in Balen al meermaals verdiend.

Donderdag 4 augustus – Recreatiedomein Keiheuvel

Johan Verminnen (legende uit de Vlaamse Kleinkunstmuziek)

Johan Verminnen voorstellen: is dat nog wel nodig eigenlijk? Hij is één van de iconen van onze Vlaamse kleinkunst. Deze chansonnier heeft er al een mooie en lange carrière op zitten, maar denkt nog niet aan stoppen. De man heeft dan ook een repertoire bijeen gezongen dat staat als een huis.

Al van jongs af aan wilde Verminnen zanger worden. Zijn eerste ruime bekendheid verwierf hij dankzij een optreden in het populaire tv-programma ‘Ontdek de ster’ in 1969. Zijn debuutsingle was ‘Ieder met zijn vlag’ en zijn debuutplaat verscheen in 1971. In zijn beginjaren werkte hij nauw samen met die andere grootmeesters van het Vlaamse lied, nl. Will Tura en Raymond van het Groenewoud. Zijn bekendste songs zijn wellicht ‘Laat me nu toch niet alleen’ (1973), ‘Brussel’ (1976), ‘Als mijn gitaar me helpt’ (1978), ’In de Rue des Bouchers’ (1979), ‘Ik voel me goed’ (1981) en ‘Mooie Dagen’ (1986), gevolgd door ‘Ik wil zo graag de wereld zien’ (1986) en ‘Paulien’ (1988), over zijn dochter.

Mis dit hoogtepunt op Muziekterras niet!

Donderdag 11 augustus - Olmense Markt

Diamond-on-the-Rocks (Neil Diamond tributeband)

Neil Diamond is een Amerikaanse singer-songwriter die van de late jaren 60 tot begin jaren 80 hits aan de lopende band scoorde. En toch hadden zijn teksten diepgang en was zijn muziek erg gevarieerd. Iedereen heeft wel eens zitten meebrullen met ‘Sweet Caroline’, maar ook andere toppers blijven in ons collectieve geheugen gegrift: ‘Beautiful Noise’, ‘I’m a believer’, ‘Song sung blue’, ‘Love on the rocks’, ‘Cracklin’ Rosie’,… Een haast oneindige lijst.

Hieruit een keuze te maken, is een echt luxeprobleem voor de zevenkoppige tributeband ‘Diamonds On The Rocks’. Je mag je deze avond verwachten aan een muzikaal eerbetoon van uitzonderlijk niveau. Zelfs de meest kritische Diamond-fan moet toegeven dat het warme stemtimbre van zanger Kris ‘Kirri’ Valvekens als twee druppels water lijkt op dat van Neil Diamond. Hij wordt dan nog eens omringd door backing vocals en muzikanten die hun strepen al verdiend hebben bij o.a. Soulsister, Clouseau, Natalia, De Radio’s, Roland,… Dus zorg dat je stem voor dit Muziekterras goed gesmeerd is voor heel wat ‘o-o-ooows’ en zoveel meer…

Vakantieafsluiter

Donderdag 25 augustus - Buurtplein Wezel

Andy Sergeant (trendy party covermuziekband)

Andy Sergeant is een jonge, opkomende pop artiest die toch al heel wat muzikale watertjes doorzwommen heeft. Zo’n 10 jaar geleden bracht hij al dance en jumpnummers uit (o.a. met top-dj Armin Van Buuren). Achter de schermen bleef hij druk bezig als songwriter en componist voor enkele populaire artiesten. Tussendoor schreef hij ook de begingeneriek voor Ketnet-serie ‘De Elfenheuvel’ en trok hij de aandacht van MnM-presentator Peter Van De Veire met zijn vertolking van ‘Mia’ van Gorki. Muzikaal leefde hij zich uit als vaste pianist van Arne Vanhaecke (VTM K-Zoom) en van Niels De Stadsbader.

Zo kreeg hij de smaak weer te pakken: Andy bracht twee jaar geleden het Engelstalige album ‘What I want’ uit en omringde zich met een ijzersterke zeskoppige live band, klaar om de Vlaamse podia te bestormen. Op het Buurtplein in Wezel zal hij met zijn trendy partyband tijdens het Muziekterras een wervelende show geven met hits van Robbie Williams, LMFAO, Bruno Mars, Natalia, Stevie Wonder, Michael Jackson,… afgewisseld met eigen songs (mengeling van pop met dance, glamrock en r&b).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: