Al jaren zijn de Turnhoutse band The Baboons een vaste waarde aan de top van de Belgische Roots-scene. Ze speelden reeds op alle belangrijke Europese roots festivals en dankzij hun erg sterke live-reputatie rockten ze de pannen van het dak van elke zaal en club in binnen- en buitenland. The Baboons deelden het podium met legendarische artiesten zoals Bo Diddley, The Blasters, Jason and the Scorchers en vele anderen.

Met “Uptown and Back Again” brengen The Baboons hun derde album uit: weerom een vurige en aanstekelijke mix van rock ‘n’ roll, rhythm ‘n’ blues, country en swampy blues. The Baboons zijn: Arthur De Winter (vocals en rhythm guitar), Kristof Koyen (lead guitar), Wim De Busser (keys), Bob De Houwer (double bass), Gust Van Gils (drums).

De CD ligt op 9 februari in de winkels en wordt live voorgesteld op 31 Januari in Futur in Turnhout (http://www.futur.be/nl/events/5065/rock-n-roll-night-the-baboons-cd-release.html) De single “Devil Moon” zal de ether laten rocken vanaf 26 Januari ! Een vinyl versie van het album verschijnt later.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over