Actrices Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch trekken naar Rusland voor de creatie van hun nieuwe theatervoorstelling Looking for Versjinin (werktitel).

Van 16 tot 30 mei 2018 reizen Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch naar St. Petersburg en Moskou. Tijdens deze reis werken de actrices aan de creatie van hun nieuwe theatertekst Looking for Versjinin (werktitel) die volgend seizoen op 22 februari 2019 in première gaat bij ARSENAAL/LAZARUS.

Voor Looking for Versjinin (werktitel) kregen Sien, Jessa en Sofie een schrijfbeurs van Passa Porta...

Geïnspireerd door Shakespeare en 100 jaar mensheid vertelt Macbeth – model 2.9 het verhaal van de generaal die te horen krijgt dat hij heerser zal worden. Verteerd door ambitieuze gedachten en aangezet door zijn vrouw doodt hij Duncan voor diens troon. Overmand door angst en groeiende waanzin, doodt hij nog meer om zichzelf te beschermen tegen ontmaskering. Een bloedbad dat langzaamaan leidt tot krankzinnigheid en ten slotte, de dood.

Want...

Op 17 mei onthulde producent Judas TheaterProducties de namen van de acteurs die de hoofdrollen spelen in hun nieuwste musicalcreatie IEDEREEN BEROEMD. Regisseur Frank Van Laecke koos voor bakken professioneel talent én toch verrassende namen. Acteur Sven De Ridder mocht in het stemmige theater De Gekke Haan in Kallo zijn theaterdochter Joke Emmers voorstellen aan genodigden en pers.

Acteur Sven De Ridder is dit seizoen niet van de podiumplanken en...

In 2015 regisseerde Frank van Laecke Bizets wereldberoemde opera ‘Carmen’ voor Zomeropera Alden Biesen. Music Hall en Frank van Laecke zullen deze eigentijdse en expliciete versie van het origineel adapteren naar een grootse theaterproductie, en vanaf 15 september 2018 op de planken brengen in Stadsschouwburg Antwerpen, Concertgebouw Brugge en Capitole Gent.

Van Laecke kiest er bewust voor om met het verhaal over de pure mannenverslindster en ultieme femme fatale...

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomt Kursaal Oostende terug een bekende internationale musical tijdens de zomervakantie. Dit jaar kunnen we twee wekengenieten van Flashdance The Musical! Breng alvast de ‘Maniac’ in jezelf naar boven en geniet van deze zwoele dansmusical!

Het verhaal

De jonge Alex heeft een grote droom: toegelaten worden tot Shipley Dance Academy, een prestigieuze dansschool. Helaas is de weg naar de top moeilijk en hard... Overdag is ze lasser...

Volgende week starten op de historische site van de Landcommanderij Alden Biesen de filmopnames voor de dagattractie van Bilzen Mysteries. Die wordt op 2 juli feestelijk voorgesteld en is één dag later toegankelijk voor het grote publiek. Schepen van toerisme Guy Swennen: “Tijdens de opnames van onze avondattractie heeft er zich op de filmset een fictieve, dramatische gebeurtenis afgespeeld. Het Belgian Bureau of Investigations – kortweg BBI – is belast...

Na het enorme succes en de fantastische reacties op ‘Roodkapje, de Sprookjesmusical’, zal hetzelfde creatieve team voor Music Hall een ander iconisch sprookje in een modern jasje steken. Vanaf oktober 2018 kan u in Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent gaan genieten van een gloednieuwe, sprankelende bewerking van de alom geliefde klassieker 'Hans en Grietje', boordevol aanstekelijke, originele liedjes, coole dansjes, verrassende personages en een gezonde dosis humor....

Het avontuur lonkt wanneer de moed van Disney’s grootste avonturiers op de proef gesteld wordt in Disney On Ice - Durf te Dromen. De onbevreesde Vaiana en halfgod Maui nemen je mee op een doldwaas avontuur op zoek naar het gestolen hart van Te Fiti. Reis mee met de Disney-prinsessen terwijl ze hun eigen nog lang-en-gelukkig crëeren wanneer Disney On Ice - Durf te Dromen ergens in een stad dicht...

Op zondag 22 april kwamen de cast en creatives van Wysiwyg Theaterproducties vzw. samen voor de eerste lezing van hun 20ste productie, “Fame”.

Fame gaat over een groep leerlingen die uitgekozen zijn voor "New York's High School for the Performing Arts". De vele ups en downs maken het voor de leerlingen soms moeilijk, ook omdat alle karakters een eigen achtergrond hebben. Het verhaal bevat veel impressionante dans- en zangnummers...

Dat Arne Sierens unieke theaterstukken kan schrijven en Raymond van het Groenewoud het Vlaamse volk de liefde voor muziek met de paplepel heeft ingegeven, wisten we al langer dan vandaag. Gooi daar nog eens een ervaren en getalenteerde topcast bij en ‘Meiskes & Jongens’ is geboren. Een gloednieuw muziektheaterstuk dat in een ogenschijnlijk perfect gezin een pijnlijke affaire blootlegt – vanaf 4 oktober in Theater Elckerlyc. Geregisseerd door Sébastien De...

Nele Van den Broeck komt naar buiten met een nieuw project. Naast theatermaker, columniste, en frontvrouw van haar band Nele Needs A Holiday, komt Nele binnenkort met Nele Needs A Holiday: The Musical. De Belgische première zal plaatsvinden op vrijdag 8 februari 2019 in de KVS in Brussel.

Nele Van den Broeck was onlangs nog te zien in De Ideale Wereld, waar ze haar plannen al wat toelichtte. “Ik heb...

Theater M brengt met “Yallah, naar België” het verhaal van de Marokkaanse gastarbeiders die begin jaren 60 naar België kwamen. Het idee kwam van Zineb El Boussaadani, die reeds langer droomde van een theaterstuk hierover, gebaseerd op echte verhalen. Theater M ging hier graag op in. Uit gesprekken met Mechelse vrouwen en mannen van Marokkaanse origine, werden dan ook verschillende elementen aangedragen voor deze theatertekst .

Youssef El Mousaoui en...

Pagina's