Vrijdag 19 april 2024 kwam 'Neon Skies & Different Highs', het nieuwe album van Boogie Beasts uit. Voor de alternatieve bluesrockers is het reeds hun vierde studioalbum en hun vijfde in totaal. En - naar eigen zeggen - hun meest eclectische tot nu toe.

Opnieuw vertrekt het viertal vanuit een diepgewortelde liefde voor rauwe blues, maar deze keer laten ze zich ook inspireren door gospel, soul, desert blues & rock, rhythm & blues, psychedelica en zelfs een vleugje hiphop.

Bovendien kende de groep voor dit album een grotere rol toe aan producer Koenraad Foesters, die quasi als vijfde bandlid fungeert. Het resultaat is een zeer groovy plaat vol passie en emotie, gekarakteriseerd door een uitgesproken hedendaags geluid.

- Boogie Beasts over 'Neon Skies & Different Highs' -

"Voor dit album kozen we voor een andere aanpak. Toen we in 2021 aan 'Love Me Some' begonnen te schrijven, was Patrick nog maar net bij de band. Door de gekende omstandigheden waren we genoodzaakt om op afstand te werken en de songs in enkele dagen, tussen de lockdowns door, op te nemen. Na 'Blues From Jupiter' (2022) - wat een eerbetoon aan onze bluesroots was -, wilden we ook niet opnieuw een traditionele plaat maken. Integendeel, nog meer dan ooit hebben we ons eigen ding gedaan.

We hebben deze keer ook veel meer tijd gestoken in demo's en preproductie, en meer aandacht besteed aan melodieën en samenzang. 'Neon Skies & Different Highs' is dan ook een echte studioplaat geworden."

- Exclusieve albumvoorstelling in de Botanique, op 16 mei -

Als Belgische band pur sang, met twee Vlamingen en evenveel Walen in de rangen, koos Boogie Beasts de hoofdstad uit om het album voor te stellen. Afspraak op 16 mei 2024 in de Botanique!

Boogie Beasts over 'Love Chase' -

Ergens in de zomer van 2022 kwamen Jan, Patrick en producer Koenraad een eerste keer samen in Studio Jupiter, in Tongeren, om enkele ruwe ideeën op te nemen.

Koenraad liet een of andere drumsample lopen waarop Patrick de catchy basriff speelde. Tijdens de daaropvolgende repetities probeerden we er een heel arrangement rond te bouwen om uiteindelijk alles weer te strippen tot dezelfde basisriff. Gewoon grooven, dachten we. Met een pompende mondharmonica, funky koebellen en een smerig gitaartje.

De lyrics schreef Jan enkele weken later tijdens een busrit en zo ontpopte het ruwe idee zich tot een soort ZZ Top-achtig dancenummer.

Eén dag vóór de release konden de luisteraars van nationale radio Classic 21 vijf songs van 'Neon Skies & Different Highs' in avant-première beluisteren. De single 'Love Chase' haalde - net zoals de voorganger 'Cold Ways' - de playlist van de zender.

'Cold Ways' kreeg sinds zijn release op 8 februari overigens al airplay in 10 verschillende landen!

Biografie

- Elektrisch. Energiek. Eclectisch.-

Boogie Beasts, de meest Belgische band pur sang (met twee Vlamingen en evenveel Walen in hun rangen) vertolkt zijn liefde voor rauwe blues op geheel eigenzinnige wijze en dat klinkt ongeveer als The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of Morphine op een psychedelische trip met Little Walter, of R.L. Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de jonge Rolling Stones.

Sinds hun eerste optreden in 2011 toveren ze talrijke clubs en festivals om in geflipte feestjes. België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië,... Overal waar ze komen, gaat het publiek voor de bijl. Al hun albums kregen lovende recensies van gerenommeerde magazines als Rolling Stone France, Classic Rock Magazin Deutschland, OOR, enz.

In 2020 bracht de band de single 'Howl' uit, gemixt door de peetvader van de Detroitse garagerock Jim Diamond (The White Stripes, The Sonics). Het daaropvolgende album 'Love Me Some' werd een jaar later verkozen tot '4de Beste Album van 2021' door de luisteraars van de Belgische nationale radiozender Classic 21, die Boogie Beasts omschreef als "onmisbare spelers in de Europese bluesrockscene".

Met hun aanstekelijke energie zetten deze vier heren telkens een smerige en onweerstaanbare sound neer.

- Concerten: België, Frankrijk & Nederland -
derde keer Blues Peer: headliner Club Stage

In maart trok de band voor het eerst naar Spanje voor zeven concerten.

De dag na de albumvoorstelling in de Botanique, in Brussel, staat de groep voor de derde keer op Blues Peer, waar ze tijdens de Peerse Feesten de clubstage afsluiten. Daarna volgen er shows in Frankrijk, België en Nederland.

CONCERTEN

  • 16.05: Botanique, Brussel (BE)
  • 17.05: Blues Peer, Peer (BE)
  • 24.05: Le Repère, Calais (FR)
  • 01.06: Bridge Guitar Festival, Eindhoven (NL)
  • 02.06: Goezot in 't Hofke, Oud-Turnhout (BE)
  • 15.06: Mañana Mañana, Laren (NL)
  • 06.07: HobNob Festival, Almelo (NL)
  • 07.07: Weijdepop, Dalen (NL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over