Tom Van Tongerloo
Reverze 2016 © Tom Van Tongerloo

In 2015 vierde Bass Events het tienjarig jubileum van Reverze. Doorheen de jaren groeide het evenement uit tot België ’s grootste indoor festival van de hardere stijlen, met als homebase het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena. Afgelopen zaterdag, 27 februari, vond de 11de editie van Reverze plaats. Ook voor deze jaargang werd het bordje ‘uitverkocht’ vroegtijdig uitgehangen. Met een gemeenschappelijke passie voor hard dance muziek, zakten zowel nationale als vele internationale muziekliefhebbers af om dit unieke spektakel te beleven.

Met als thema ‘Deception’ vormden misleiding en optische illusies de leidraad gedurende een verbluffende show vol bewegende podiumonderdelen en decorstukken. De line-up was, om het nog zacht uit te drukken, subliem en bestond uit tal van grootmeesters en vaste waarden uit de scène. Dit was alvast een combo dat het geheel compleet maakte en zorgde voor een avond om nooit meer te vergeten.

In het Sportpaleis kregen de heren van Lowriderz de eer om het publiek op te warmen, gevolgd door NSCLT. Bij de liveset van Mark with a K & MC Chucky stond de heilige danstempel al afgeladen vol. De sfeer zat er meteen in en het beloofde een avond vol muzikale hoogstandjes te worden. Atmozfears, Code Black en Brennan Heart zorgden voor een stevige portie euforische en melodische hardstyle.

Het geluk kon niet meer op wanneer Coone achter de DJ booth verscheen. Tien edities na zijn intrede, stond de jongeman nog steeds op het hoogste schavotje, maar wel tien levensjaren en een hoop ervaring verder. Met deze ervaring, produceerde hij wederom een puik anthem, genaamd naar het thema ‘Deception’.

Het moment waar iedereen naar uitkeek, was ongetwijfeld de Reverze Flashback. Deze performance werd enkele jaren geleden in het leven geroepen en is sindsdien niet meer weg te slaan uit de line-up. Dit jaar was het Pat B die een heerlijke freestyle/classics set losliet op de menigte. Er heerste een zeer uitbundige sfeer in de zaal en ook Pat B zelf was helemaal in zijn nopjes. De rawstyle meesters Gunz for Hire, Hard Driver en B-Freqz vervolledigden de programmatie in het Sportpaleis, met Angerfist als hekkensluiter.

De Lotto Arena moest zeker niet onderdoen voor zijn grotere buurman. Zowel het showgehalte, als het licht en geluid werden ook hier tot in de puntjes verzorgd. Met aan het begin van de avond Unsenses, gevolgd door Cyber en Sephyx. Wat volgde, was een resem Nederlandse helden uit het hardere genre. Josh & Wesz, Psyko Punkz, Sub Zero Project, Deetox, Requim vs. Titan en Act of Rage vs. Sub Sonik tekenden allen present.

Bij aanvang van Radical Redemption werd nogmaals duidelijk dat de capaciteit van de zaal, maar ook in het Sportpaleis, ruimschoots bereikt was. Bakken en braden in de mensenmassa, maar ook aanschuiven was de boodschap. Warface kon tevens niet voor de nodige afkoeling zorgen en knalde stevig door op zijn elan. De Oekraïense schone Miss K8 sloot de Lotto arena waardig af met een flinke portie hardcore geweld.

De maar liefst 20.000 aanwezige bezoekers feestten door tot in de vroege uurtjes en dit op het hoogste aangeschreven indoor hard dance event van België. Met een decennium lang uitverkochte edities op de palmares, zette Reverze zich op de kaart van de absolute wereldtop. De elfde editie was dan ook opnieuw een schot in de roos. Een oogverblindend licht -en laserspektakel in combinatie met een daveringwekkende show en sublieme geluidsgolven, waren de ideale cocktail voor een geslaagde en prachtig opgebouwde avond. Rest ons enkel de organisatie te bedanken voor de aanwezigheid op deze unieke belevenis en hopelijk tot volgend jaar! (JB & TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: