Het 12de Brussels Film Festival vindt plaats van 6 tot 14 juni 2014 in Flagey en Cinematek. Het Festival ontvangt dit jaar een al even prestigieuze gast: Sir Alan Parker. Het Festival wil ook de relatie tussen muziek en cinema versterken, met Cine-Concerten, een competitie van muziekdocumentaires en professionele ontmoetingen tussen film en muziek.

My Little Cheap Dictaphone, The Flying Horseman, Follakzoid

Na Tindersticks, Chromatics, Chrysta Bell, Roscoe en Mélanie De Biasio tijdens de vorige edities stelt het festival opnieuw 2 creaties van film-concerten voor, in samenwerking met het archief van Cinematek.

MLCDWW1418 [Ciné-Concert]

My Little Cheap  Dictaphone, de band uit Luik waar iedereen het op dit moment over heeft, zal zijn muziek afstemmen op beelden afkomstig uit de collectie van het Filmarchief. Ze hebben gekozen voor beelden die tijdens de Eerste Wereldoorlog gedraaid zijn. Videaste Caroline Poisson stelt een zeer persoonlijke visie voor van de adembenemende beelden.

The Flying Horseman [Ciné-Concert]

Flying Horseman, de Antwerpse groep geleid door gitaarvirtuoos en getalenteerd singer-songwriter Bert Dockx, is absoluut een van de meest eigenzinnige bands van het moment. Muzikaal liggen ze ergens tussen de zwarte prinsen Mark Lanegan en Nick Cave, maar ze schuwen ook lyrische outburts, zoals die van Jeff Buckley bijvoorbeeld, niet. Philippe Werkers, visueel artiest die ook de liveprojecties doet voor Dans Dans – een van de andere projecten van Dockx –  duikt in het archief van Cinematek.

Follakzoid (CL)

Vanuit de essentie van haar invloeden ademt De Chileense band een heel eigen filmische sfeer uit: repetitieve krautrock, psychrock en een wall of sound van gitaren. De groep brengt haar eigen beeldmateriaal mee en neemt ons mee naar een post-apocalyptische western die ons dichter bij de kosmos brengt.

Follakzoid is DE officiële Chileense kosmische en psychedelische rockleverancier, getekend door het sterke New-Yorkse Sacred Bones label. Ze toerden reeds met Tame Impala, Warlocks, Dead Meadow en Psychic Ills en speelden o.a. op Lollapalooza, SXSW en Austin Psych fest »

Brussels Film Festival 
Van 6 tot 14 juni in Flagey
Voor meer info: www.brusselsfilmfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Brussels Film Festival
Datum: 
6 tot 14 juni 2014
Locatie: 
Flagey, Brussels

Reservatie:

Meer over