Red Bull SoundClash palmt op donderdag 7 november 2024 de Lotto Arena in voor een onvergetelijke live show. Vijf rondes lang proberen de twee bands het publiek te overtuigen met unieke versies van hun bekendste nummers, verrassende covers en de coolste secret guests.

'The Reeling' met een symfonisch orkest? Wie weet! En waarom niet 'A-okay' in een death metal-versie? Een applausmeter is de onverbiddelijke scheidsrechter. De band die het meeste aantal decibels van het publiek terugkrijgt, wint de ronde.

Wie de meeste rondes wint, gaat met de trofee naar huis. Zowel Compact Disk Dummies en blackwave. beloven geen duimbreed toe te geven en de Lotto Arena op stelten te zetten. Daarbij zijn? Koop dan nu je tickets via redbull.be/soundclash!

Van de doorbraak en de nummer één voor 'elusive' in De Afrekening van Studio Brussel tot de grootste Belgische festivals en tal van crazy collabs...

De adelbrieven van blackwave. spreken boekdelen over hun vermogen een publiek vakkundig in te pakken. Vanaf de blauwe kant van de Lotto Arena vuren Jean, Willem en hun liveband straks een funky mix van hiphop, soul én leuke surprises af op de broertjes Coorevits.

"Samen optreden, maar toch tegen elkaar, da's zo nice. Zowel wij als Compact Disk Dummies zijn heel sterk in versatility, nieuwe dingen proberen. Het wordt interessant om te zien wie aan het langste eind trekt bij de verschillende rondes. Maar we geloven heel hard in onze fans. Onze optredens zijn altijd een feest, ons publiek gaat zó wild. We verwachten dat onze tegenstanders het onderste uit de kan gaan halen, maar wij gaan voor niets minder." - blackwave

In the red corner… Compact Disk Dummies! Janus en Lennert Coorevits zijn de grote podia in België meer dan gewend, krijgen live versterking van een drummer en willen met hun opzwepende electropop de decibelmeter na elke ronde in hun voordeel tilt doen slaan. Ze braken al in 2013 door met The Reeling en brachten net nog hun derde langspeler uit: The Signal.

"Het concept van Red Bull SoundClash is ons op het lijf geschreven. We experimenteren heel graag, niet alleen met onze eigen muziek maar ook met nummers van andere artiesten. Ik voel dat we hier klaar voor zijn. En hoewel blackwave. iets helemaal anders doet dan wij, is er wel enorm veel wederzijds respect. Er zijn een paar rondes die we nu al héél spannend vinden. The Take-Over bijvoorbeeld. Dat is technisch bijzonder moeilijk dus we zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen… Maar we gaan elke ronde winnen hoor (lacht)." - Compact Disk Dummies

  • De THE WARMING-UP telt niet mee voor punten. Elke band speelt twee nummers uit hun eigen repertoire om het publiek de dansvloer al even te laten testen!
  • En dan begint het pas echt. Het principe van THE COVER is simpel: de dj kiest een nummer dat elke band in geheel eigen stijl moet coveren. Wie krijgt van het publiek het eerste punt van de avond?
  • Tijdens THE TAKE-OVER start de ene band een eigen nummer, maar neemt de andere halverwege de track over. Mét een eigen twist. Het publiek kiest daarna welke band het meeste indruk maakt met hun versie van een nummer van de andere band.
  • THE HACK is iets speciaals. De bands dringen elkaars setlist binnen en beslissen voor elkaar welk nummer ze in welke versie moeten brengen. Vleugelpiano's, 100-koppige koren, torenhoge Marshall stacks that go up to eleven… Wie brengt de meest verrassende versie van een eigen track? Jij beslist!
  • Bij THE CLASH is de dj aan zet. Die kiest drie genres waarin de bands telkens een nummer moeten brengen. Reggae? Gabber? Progressieve metal? Drum 'n Bass? Na de drie nummers van elke band joelt het publiek in de decibelmeter om een winnaar te kiezen.
Tickets zijn vanaf nu te koop via redbull.be/soundclash. Er zijn verschillende categorieën:
SUPERFAN: 58 euro (early access, exclusief t-shirt, twee jetons voor de Red Bull bar en toegang tot het Middenplein)
REGULAR: 37 euro (toegang tot het Middenplein en Tribune 1. Zitplaatsen zijn genummerd.)
THE WILDCARD is het ultieme wapen van elke band. Een secret guest met een grote naam die de tegenstand vakkundig komt wegspelen tijdens een unieke collab. Dat kan een nummer van Compact Disk Dummies of blackwave. zijn, maar ook eentje van de gast in kwestie. De apotheose en het doorslaggevende punt van deze Red Bull SoundClash?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: