Joy Wellboy's "These Ruins (feat. Selah Sue)" brengt twee opvallende Belgische artiesten samen om deze donkere dubby track met zijn wervelende basgroove in toom te houden.

Het Belgische elektronische duo Joy Wellboy, opererend vanuit Berlijn sinds 2013, keert terug met een nieuw nummer featuring Belgium’s finest: Selah Sue.
Na het uitbrengen van hun laatste album "Pegasi Lake" in 2022 en hun 10-jarig jubileumalbum "The Ones That Got Away" in 2023, zocht Joy Wellboy naar andere manieren om nieuwe nummers te schrijven. Voorheen werden ze vaak gevraagd om te zingen op nummers van andere artiesten, maar het kwam nooit bij hen op om andere artiesten uit te nodigen om op hun tracks te zingen. Joy en Wim verdeelden de leadzang steeds onder elkaar. De eerste artiest die bij hen opkwam was hun goede vriendin Sanne Putseys, ook bekend als Selah Sue.

Joy over de samenwerking:
"Precies een jaar geleden was ik op tournee met een theaterstuk. Sanne kwam kijken en we raakten aan de praat over van alles en nog wat. Ik vond ons gesprek geweldig en merkte dat we veel meer gemeen hadden dan ik dacht. We hebben een andere achtergrond, een ander leven, een andere stijl, maar op de een of andere manier dezelfde worstelingen en dezelfde onderwerpen in ons hoofd.
Na een paar interessante bijeenkomsten besloten we onze vriendschap te vereeuwigen in een song. Wellboy schreef een instrumentale track die onze stemmen in al hun uniekheid kon vangen. Ik ben zo blij dat we naar een resultaat hebben toegewerkt dat bij ons allemaal past. Sanne verwoordt haar gevoelens over angst. Ik vind het moedig. Ze stelt zichzelf kwetsbaar op, zodat andere mensen met pijn zichzelf kunnen herkennen en zich minder eenzaam voelen. Als reactie heb ik een aantal visualisaties met haar gedeeld die mij vooruit helpen als ik bang ben, in de hoop dat zij en anderen ze ook kunnen gebruiken. Je moet je innerlijke samoerai vinden om veilig de dag door te komen."

Selah Sue:
"Joy is een van mijn favoriete Belgische zangers aller tijden en onze stemmen samenvoegen was echt magisch. Het lied gaat over angst en paniekaanvallen, die door de jaren heen een groot deel van mijn leven hebben uitgemaakt. Hierover zingen was helend. Joy's rustgevende stem en woorden; “Everything you need is inside you”, gaven me een troostend gevoel."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: