Op 5 & 6 augustus kan je opnieuw naar Absolutely Free Festival op de vertrouwde site aan C-mine! #AFF16 mikt op vrijdag op uw dansbenen en doet een dag later uw indie-hart sneller slaan. Met de aankondiging van Fence, It It Anita, Cocaine Piss en Astronaute lichten we vandaag een tipje van de sluier!

Met Fence en Astronaute nodigt AFF Limburgse helden uit. Fence komt op 6 augustus met de funky boreling ‘The Winding’ richting mainstage, terwijl Astronaute u op het Green House-podium komt betoveren met de verstilde songs uit ‘Petrichor’.

It It Anita en Cocaine Piss dan weer vertegenwoordigen de levendige Luikse noise-scene. Die eerste maakte met zijn gruizige gitaren grote sier op o.a. showcasefestival Eurosonic en Pukkelpop. De woeste punkers van Cocaine Piss - nét terug van Steve Albini’s studio (!)- gelden dan weer als dé belofte voor dit nieuwe muziekjaar.

In de volgende weken en maanden kondigen we nog véél meer aan. Ontdek al het nieuws als eerste via Facebook, Twitter, Instagram en website!

#AFF16 x Little Waves

Op 9 april 2016 vindt bij de buren van C-mine Cultuurcentrum het avontuurlijk binnenfestival Little Waves plaats. Dat met Villagers (UK), Damien Jurado (US), William Fitzsimmons (US) en Marble Sounds (inter)nationale toppers uit de indiepop, singer-songwriter en americana naar Genk afzakken wist u natuurlijk al. Maar aan die rijkgevulde affiche voegen we met Glints en Le Colisée nu nog te ontdekken talent toe!

Glints, het geesteskind van Antwerpenaar Jan Lemmens, nam enkele maanden geleden al snel een hoge vlucht. Zijn eerste EP werd geproduceerd en uitgebracht door Vuurwerk & Run Tell Secrecy en is een briljante mix van R&B, hiphop en alt. pop. Denk Alt-J en voel The Streets.

Le Colisée is het nom de plume van Brusselaar David Nzeyimana. Met sprekend gemak mixt hij dansbare Afrikaanse ritmes met melancholische Franse chanson. Tickets & info vind je hier!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: