Youri vanlommel

Goed nieuws voor de fans van de Emmy award-winnende dramareeks Vikings: vanaf 26 oktober 2014 laat 2BE het eerste seizoen naadloos overlopen in het tweede. Om 21.00 wordt de finale van het eerste seizoen uitgezonden, al zal die meer vragen oproepen dan antwoorden brengen. De 2BE-kijkers hoeven echter niet lang in spanning te wachten, want om 21.50 gaat de zender meteen van start met het tweede seizoen. De weken erna staat op zondagavond opnieuw een dubbele portie van het nieuwe seizoen op het programma om 21.00.

Het verhaal
Na de interne strijd die Ragnar in het eerste seizoen binnen de Vikingrangen voerde tegen graaf Haraldson, komt hij in het tweede seizoen in conflict met koning Horik, een belangrijke Scandinavische heerser. Relationeel krijgt Ragnar het in dit nieuwe seizoen ook moeilijk te verduren, door de passionele nacht die hij met prinses Aslaug heeft beleefd. Tenslotte blijft Ragnar zijn rooftochten verder zetten richting Engeland en drijft hij die steeds verder op.

Het tweede seizoen staat duidelijk bol van de crisissen. Op gebied van vertrouwen. Op gebied van macht. Op gebied van relaties. Broers die opeens lijnrecht tegenover mekaar komen te staan. Vertrouwensbanden die verschuiven van vriend naar vijand. Maar ook onwaarschijnlijke bondgenootschappen die worden gevormd in naam van de overmacht en nieuwe plundertochten in het westen met de ontdekking van het rijke koninkrijk Wessex. Het tweede seizoen van Vikings geeft opnieuw een unieke historische blik op de ruwe, maar toch gereglementeerde levenswijze van de Vikingen. De reeks bouwt ook op naar een uiterste wreed Viking-ritueel: de Blood Eagle.

Finale seizoen 1 op zondag 26 oktober om 21u00

Ragnar reist op verzoek van koning Horik naar Götland om er te onderhandelen met de opstandige graaf Borg. Uit respect voor Ragnar is Borg bereid tot een overeenkomst te komen en hij vraagt om zijn voorstel voor te leggen aan Horik. Intussen leert Ragnar prinses Aslaug kennen. De twee kunnen het meteen erg goed met elkaar vinden, tot grote ergernis van Ragnars zoontje Bjorn.

Lagertha heeft ondertussen nachtmerries en maakt zich zorgen om haar man. Wanneer er echter plots een plaag uitbreekt in hun thuisdorp Kattegat en iedereen zich tot haar wendt voor hulp, heeft ze wel andere dingen aan haar hoofd. Ook haar dochter Gyda en monnik Athelstan worden ziek...

Aflevering 1 van seizoen 2 op zondag 26 oktober om 21u50

De strijd tussen koning Horik, wiens manschappen worden bijgestaan door Ragnar en Jarl Borg, barst los. Borg heeft een andere Viking aan zijn zijde. En dat is niet de minste: Rollo, Ragnars broer. Het wordt een bikkelhard gevecht waarin de twee oog in ook komen te staan, maar er kan slechts één overwinnaar zijn. Ondertussen is prinses Aslaug op weg naar Kattegat met een verrassing die niet voor iedereen even aangenaam is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over