Het iconische kwartet Il Divo komt op donderdag 31 oktober naar Ziggo Dome om het 20-jarig bestaan te vieren tijdens de 'XX 20th Anniversary Tour'. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 8 mei om 10:00 via ticketmaster.nl

Het iconische kwartet – Urs Bühler (tenor) uit Zwitserland, Sébastien Izambard (tenor) uit Frankrijk, David Miller (tenor) uit Amerika en nieuw lid Steven LaBrie (bariton) uit Amerika keert op donderdag 31 oktober terug naar Ziggo Dome tijdens de 'XX 20 Year Anniversary Tour'

Vorig jaar bracht het kwartet het nieuwe album 'XX' uit om het 20-jarig bestaan van de groep te vieren. Geproduceerd door Grammy® en Latin Grammy® Award-winnende artiest Carlos Fernando Lopez (Ricky Martin, Laura Pausini, Marc Anthony), 'XX: 20th Anniversary Album', bevat nummers gezongen door Il Divo in het Engels, Spaans en Italiaans; en een originele compositie geschreven door de groep, 'Despertar Sin Ti'.

“Als je naar ‘XX’ luistert, hopen we dat het je meeneemt op een reis tussen moderne muziek en opera”, zegt Sébastien. “We hebben onze stemmen intact gehouden, maar onze zang is geëvolueerd. Het bestrijkt een breed emotioneel spectrum en toont onze groei. We zijn niet zelfgenoegzaam; we stappen echt in het moment.” Tijdens de tour speelt Il Divo nummers van het nieuwe album en de grootste hits uit hun 20-jarige loopbaan.

Over Il Divo
Sinds 2004 is het Multi-Platinum kwartet naar voren gekomen als een fenomeen dankzij hun vocale bekwaamheid, optredens over de hele wereld en een ondefinieerbare magie tussen de leden. Ze hebben wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht, 50 nummer 1-hits gescoord en 160 gouden en platina-records verdiend in 35 landen. Tussen uitverkochte tours op meerdere continenten door hebben ze overal opgetreden, van de Olympische Zomerspelen en het FIFA Wereldkampioenschap tot het diamanten jubileum in Windsor en het Commander-in-Chief’s Ball.

Het leven veranderde toen de jongens het tragische overlijden van de oorspronkelijke mede-oprichter Carlos Marín als gevolg van COVID-19 doorstonden. De overgebleven bandleden brachten in 2022 een eerbetoon aan hun gevallen broer met de Greatest Hits Tour. Steven LaBrie stapte in als gastbariton voor Marín tijdens de liveshows, een jaar later werd hij als volwaardig lid verwelkomt en was het kwartet weer compleet. Rond dezelfde tijd gingen ze een studio in Coconut Grove, Florida binnen met producer Carlos Fernando Lopez. Dit nieuwe seizoen vertegenwoordigt een reeks primeurs: hun eerste album met Steven, en ook het eerste voor hun eigen label Il Divo Music met de leden als uitvoerend producenten en Sébastien als co-arrangeur.

Il Divo - XX 20 Year Anniversary Tour

Donderdag 31 oktober | Ziggo Dome
Aanvang: 20:00 | Entree: Vanaf €60,48 (incl. servicekosten)

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 8 mei om 10:00. Meer info over dit optreden vind je op: mojo.nl/ildivo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over