‘Anam na mara’ (ziel van de zee) is het debuutalbum van singer-songwriter Allen Temple. Het is een verzameling doorleefde songs geweven uit verhalen en tradities. Vijf van die songs op de plaat zijn ballads die teruggaan tot de 16e eeuw. Vier zijn originals. Vandaag komt 'The Meadows' uit, de betoverende tweede single uit de plaat, die zal uitkomen op 17 mei.

‘The Meadows’ is geschreven tijdens een inspirerende periode toen Allen met zijn vrouw introk in een huis aan de rand van de Bourgoyen in Gent. Vanuit het raam van de woonkamer is er een uitzicht op de uitgestrekte weilanden van het natuurreservaat. De song bezingt het eenheidsbewustzijn dat mensen door de eeuwen heen in de natuur hebben ervaren. Plekken zoals de ‘Elyseïsche velden’ bij de Grieken of ‘de tuin van Eden’ symboliseren deze verbondenheid. ‘The Meadows’ neemt luisteraars mee naar een serene, haast mythische wereld. Het nummer wordt gedragen door de sfeervolle pedal steel van Bart Vervaeck en feeërieke backingharmonieën van Marie de Graeve, Naomi Sijmons, Fedia Mohamed Holail, en Anouk Turnock. Het is niet alleen een ode aan de natuur, maar ook een uitnodiging om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en op te gaan in een muzikaal landschap van vrede en overvloed.

Luister HIER

Bekijk de live video HIER

Allen Temple is een singer-songwriter uit Gent wiens muziek doordrenkt is met de invloeden van de rijke Keltische tradities en de diepe, onstuimige emoties van de zee, maar ook met diepe contemplatieve rust. Met een vader uit Teesdale in het noorden van Engeland voelde hij zich reeds van jong af verbonden met de Britse eilanden en hun diepe prehistorische rijkdom. Na studies als jazzgitarist ging hij aan de westkust van Ierland wonen. Tijdens een spontane nachtelijke zeilreis werd hij diep geraakt door de kracht van de Atlantische Oceaan. Later verhuisde hij naar de Loirevallei in Frankrijk, waar hij ook jaren Zen meditatie beoefende. 'Anam na Mara' is zijn debuutplaat.

ALLEN TEMPLE LIVE
9/05 Boskafé Boule Carré, Poperinge (solo)
6/06 ZAPPA, Oosterzele
8/06 Café Boekowski, Antwerpen
14/06 RELEASE SHOW Schouwburg Minard, Gent
20/06 Posthotel, Wetteren
19/07 Minigolf Beatrijs Linkeroever, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over