All Time Low is terug met hun eerste album uitgebracht door een "major label". Het pareltje heet "Dirty Work" met als eerste officiële single "I Feel Like Dancin'". Deze laatste heeft ook een geweldige videoclip waar All Time Low eigenlijk spot met de commerciële, vaak inhoudsloze, muziek van vandaag.

De opener "Do You Want Me (dead?)" is meteen een geweldige start van het album. Het heeft een zeer catchy refrein en de songtekst is gewoon leuk. "Forget About It" is een heel poppy nummer maar dit betekent niet dat het slecht is, integendeel.

"Guts" is een nummer met zoveel verschillende invloeden. De lyrics zijn prachtig en het is leuk dat ze weer samengewerkt hebben met een vrouwelijke artiest. "Guts" is een nummer dat je gemakkelijk terug kan vinden in de soundtrack van een film. "Time Bomb" was een voorloper van hun eerste single. Afgelopen februari stond All Time Low in de AB in Brussel en toen brachten ze dit nummer voor het eerst live. Het werd gesmaakt door het publiek, maar het werd dus geen eerste single.

In "Just the Way I'm Not" hoor je enkele invloeden terug van andere nummers. Het refrein blijft meteen hangen en je hoort jezelf al snel meezingen met dit nummer. "Paper Moon" is zonder enige twijfel één van de beste nummers op het album. De lyrics zijn prachtig, de muziek is geweldig en live klinkt het nummer nog beter. We kunnen geen minpuntjes vinden bij "Paper Moon". Alex Gaskarth (leadzanger) zijn stem komt er enorm goed op uit.

"Return the Favor" is naast "Paper Moon" ook een uitschieter. Het begint anders dan we van All Time Low gewoon zijn, dat maakt het juist leuk. Het is iets nieuws, ongewoons. "No Idea" steekt niet boven de andere nummers uit, het is niet slecht, maar het is niet het beste nummer van het album. "Daydream Away" daarentegen is dan weer wel een uitschieter, ieder All Time Low album bevat een rustiger/akoestische track en op "Dirty Work" is dit "Daydream Away".

"That Girl" is een erg zomers nummer met veel popinvloeden. We zouden niet verschieten als we dit op de radio zouden terughoren. "Heroes" is het beste nummer op het album. Alles klopt gewoon, het volledig plaatje is juist en hier hoor je dat de leden van All Time Low ouder zijn geworden. Hun muziek is mee geëvolueerd. We hopen dat ze dit zeker spelen op Rock Werchter waar ze volgende maand op zondag main stage openen.

Op de deluxe versie van het album vind je nog drie extra nummers, "Get Down On Your Knees", "You Are My Only One" en "Merry Xmas My Ass". Wij raden je aan om de deluxe versie te kopen omdat de bonus nummers gewoon steengoed zijn en eigenlijk thuis horen op de gewone versie van "Dirty Work". Vooral "Get Down On Your Knees", wat een geweldig nummer.

"Dirty Work" is waarschijnlijk All Time Low's beste album dat ze al hebben uitgebracht. Het klinkt misschien net iets meer pop, maar live zullen we de typische rocksound zeker kunnen terughoren. We kunnen alvast niet wachten tot Werchter. (NVG)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: