Thalien Claes

Dat het donderdagavond een feest ging worden in Trix met Twenty One Pilots werd al snel duidelijk door de snelheid waaraan de tickets werden verkocht. Begin augustus waren ze namelijk al allemaal de deur uit. Rond die tijd werd ook het voorprogramma bekend gemaakt en dat was Jeremy Loops.

Donderdagavond - 18u - inkom Trix
Toen ik rond 18u aankwam, hadden de eerste fans zich al verzameld aan de inkom. De deuren zouden pas om 19u30 open gaan, maar de grote fans wouden zeker zijn van een plaats op de eerste rij. Wanneer ik om 19u30 mijn bandje ging halen aan de inkom, zag ik dat die rij ondertussen al honderden mensen langer was geworden. Terwijl velen nog in de kou moesten wachten, liepen de eerste fans al richting podium. En wanneer ik zeg “liepen”, bedoel ik echt zo snel mogelijk rennen en hopen dat ze niet struikelden wanneer ze van de trapjes naar beneden moesten gaan.

20u15 - Jeremy Loops
Het voorprogramma voor de Blurryfacetøur, zoals tøp hem had genoemd, werd verzorgd door de Zuid-Afrikaanse Jeremy Loops. Opkomen deed hij helemaal alleen met een mondharmonica, terwijl hij beatboxte. Hoe hij het deed? Ik heb er nog steeds geen idee van, maar het klonk cool. Na zijn intro vertelde hij het publiek hoe hij juist zijn muziek maakte op het podium. Hij deed dit met behulp van een loopstation en dit demonstreerde hij dan ook.

Ik vond eerlijk gezegd dat wanneer hij alleen op het podium stond, niet echt kon bekoren. Mijn favoriete momenten waren dan ook wanneer hij er een saxofonist, rapper en drummer/bassist bij haalde. Jeremy had wel het geluk dat het publiek er geen probleem van maakte dat eigenlijk niemand hem kende. Roepen en applaudisseren werd er genoeg gedaan en het werd meteen duidelijk dat iedereen zin had in de rest van de avond. Wie deze band aan het werk wilt zien, kan dat doen op 24 februari. Op die dag komt hij namelijk terug naar België om een show te spelen in de AB te Brussel.

21u30 - Twenty One Pilots
De band waar iedereen die er op Pukkelpop niet kon bij zijn dit jaar naar uitkeek. Een maand voor deze show plaatsvond werd bekendgemaakt dat deze mannen op Valentijnsdag terug in België spelen, ditmaals in de AB. Slecht nieuws voor diegenen die er niet snel genoeg bij waren, want ook de tickets voor die show vlogen de deur uit en zijn ondertussen hopeloos uitverkocht.

Ik had dus het geluk er donderdagavond bij te zijn en wat heb ik er van genoten. Ik zag de band deze zomer op Pukkelpop en vond toen al dat ze een coole show hadden. Deze show brachten ze nu nogmaals, maar in een zaal komt deze nog 10x zo goed over.

Starten deden ze met Heavydirtysoul, een nummer van hun laatste album Blurryface. Gezichten van zowel zanger Tyler als van drummer Josh waren bedekt, maar het publiek trok zich daar niets van aan en gaf het beste van zichzelf vanaf seconde 1. Hoewel de band maar uit 2 mannen bestaat, spat de energie ervan af. Drummer Josh is een beest achter zijn drum en ook zanger Tyler weet hoe hij het publiek moet bespelen.

De show kwam zo goed als helemaal overeen als de show die ze op Pukkelpop gaven. Zo was er de backflip Josh, het drumstel dat door het publiek werd gedragen en waar tegelijkertijd werd op gespeeld door Josh en de trommels die op het einde ook door het publiek werden gedragen waarop Josh en Tyler nog het beste van zichzelf gaven. Het feit dat ik dit allemaal eerder dit jaar al eens zag, maakte het niet minder indrukwekkend. Alle liedjes tijdens de set werden door de hele zaal meegeroepen, maar het was duidelijk dat Holding on to you, Migraine en Car Radio nog steeds de grote favorieten waren.

Ik hoop dat diegenen die er donderdagavond niet konden bij zijn, tickets hebben kunnen bemachtigen voor het concert in Brussel. Twenty One Pilots is een band die je minstens 1x in je leven moet gezien hebben!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Twenty One Pilots, Jeremy Loops
Datum: 
12/11/'16
Locatie: 
Trix
Meer over