Peter Minnebo

Hickstead (UK), in de omgeving van Brighton, presenteerde afgelopen zaterdag 12 september trots de aftrap van een gloednieuw muzikaal event: het Boomerang festival. Naast een internationaal muzikaal aanbod, ook gourmet pop up restaurants, street food en alternatief entertainment. De organisatie wil het aanwezige publiek naar meer doen smaken om zeker terug te komen bij een volgende editie. De venue is gesitueerd op een zachte groene grasmat van het alombekende jumping terrein van Hickstead. De Vips tafelen in een loge boven de tribunes met uitzicht op het terrein.

Na de Dubarrys (indie rock),Common Tongues (kunstrock) en The Shires (country invloeden) is het de beurt aan het nieuwe muzikale fenomeen Andreya Triana, met Neneh Cherry look, maar gehuld in een Amy Winehouse sfeertje, als het op stemgeluid aankomt. Blitz indrukwekkend aanstekelijk vertoon, alsook haar fluo shoes trekken de aandacht.

De support groep van de headliner zijn The Proclaimers,de tweelingbroertjes Craig en Charlie Reid,die het publiek nog altijd weten te bespelen met hun tweestemmig enthoesiasme en onsterfelijke hit ‘500 miles’. Met de woorden “enjoy Simple Minds” sluiten ze de set af en eren ze hun Schotse collega’s.

Klokslag 9 pm weerklinkt een originele Schots getinte intrumental, hoe kan het anders ook, om de andere Schotten te introduceren met die illustere carrière van weleer, maar ook met een succesvol hedendaags muzikaal aanbod uit hun laatste cd Big Music. Een duik in het verleden met songs als ‘Waterfront’, ‘Love song’ , ‘Alive & Kicking’. Maar ook hun creatieve Big Music wordt positief onthaald door het Boomerang publiek. ‘Honest Town’, ‘Blindfolded’ en ‘Midnight Walking’ zijn pareltjes.

De beide backing vocals blijven niet alleen op de achtergrond maar mogen even het roer van leading vocal Jim Kerr overnemen. Sarah Brown neemt ‘dancing barefoot’ voor haar rekening, terwijl het stil wordt bij de innemende versie van het Simple Minds nummer ‘Rivers of ice’ door het jonge stijlicoon Catherine Anne Davies.

Even loopt het mis bij de start van ‘Promised you a miracle’, de song wordt stilgelegd door Jim Kerr. “Dat heb je nu eenmaal met een live gebeuren, sometimes it goes totally fuck off” “It was a kind of Promised you a miracle” gaat hij lachend verder. Tevens dankt hij het publiek en voegt eraan toe:”zo wanen we ons nog eens rockster te zijn”.

Simple Minds nemen traditiegetrouw met moeite afscheid van het publiek na de laatste song ‘Riders on the storm”.We gaan nog niet naar huis,aldus Kerr, we gaan nog even langs de toast & cheese kraam!

De eerste Boomerang-festivaldag was een succes, zondag 13 september was het aan Jessie J om de vaandel van het Boomerang festival hoog te houden. Hopelijk plant de organisatie editie 2016!

Alle info http://boomeranghickstead.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Hickstead
Meer over