Laura Speeckaert

Dat de Nederlandse charmezanger René Froger ook in Vlaanderen een schare trouwe fans heeft, bleek zondag uit de talrijke opkomst in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Na een kleine acht jaar stond hij nog eens op Belgische planken voor zijn theatershow "30 jaar hits". Ik kan jullie nu al vertellen dat het een enorme topper was. Aanstaande zaterdag, 25 april, treedt hij op in het Kursaal te Oostende. Je krijgt gegarandeerd waar voor je geld!

De show kwam wat traag op gang. Het podium werd mooi aangekleed met enkele familiefoto's en foto's van optredens of albums. Er was ook een videoscherm, maar wanneer je te hoog op de balkons zat, zag je dat niet volledig. Geen erg, er was meer dan voldoende te zien op de voorgrond!

Onder begeleiding van zijn vaste achtergrondzangeressen The Frogettes en zijn vijfkoppige band speelde René Froger de pannen van het dak. Door de ballads startte de show aanvankelijk traag, maar de sympathieke Nederlander kreeg zo het publiek op zijn hand door de kleine anekdotes en connecteerde schijnbaar moeiteloos met het publiek. Uit datzelfde publiek werden op een gegeven moment vrijwilligers gekozen om wat percussie mee te spelen voor één nummer. Eén van de dames, die de tamboerijn had, danste er ook vrolijk en aanstekelijk bij. Voor mij was dit een prachtig moment in de show.

De sfeer bleef er goed in zitten gedurende de hele show. Niet alleen klapte bijna de hele zaal regelmatig mee, er werd minstens even vaak op de trappen ook gedanst. Doorheen de show bleef zijn warme, volle stem een constante: ondanks de meegebrulde liedjes en meegekweelde uithalen, bleef René Frogers stem steeds hoorbaar. Dertig jaar hits, het is een flinke bloemlezing. Voor iedereen wat wils in de setlist, van de ballades tot de swingende nummers en de klassiekers als "Een eigen huis", afgewisseld met leuke publieksinteracties. Deze ruim drie uur durende show was absoluut de moeite waard.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
René Froger
Datum: 
19 april 2015
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen

Reservatie:

Meer over