Opnieuw 5 keer ‘schlageren’ in Hasselt

Vanaf vrijdag 27 maart trekken de schlagerliefhebbers weer massaal naar Hasselt voor de 10de editie van Het Schlagerfestival. In de Ethias Arena worden zij getrakteerd op een topaffiche, met per show ook telkens twee verrassingsnummers. Exclusief voor Het Schlagerfestival is het optreden van The Lynn Sisters en de aanwezigheid van Tom ‘Dos Cervezas’ Waes. Een vijfde show, op vrijdag 3 april, is toegevoegd om alle schlagerfans welkom te kunnen heten op deze extra feestelijke editie.

Hasselt is bij de start van de lente voor de tiende keer dé ‘Hoofdstad van de Schlager’. Voor de 10de editie van deze grote publiekstrekker rolde Hasselts burgemeester Hilde Claes op woensdag 21 januari de rode loper van het stadhuis uit om de artiesten en organisatoren feestelijk te verwelkomen. Samen met Luc Steeno, Willy Sommers, Gene Thomas, Laura Lynn en Matthias Lens sneed zij de grote verjaardagstaart aan.

In haar toespraak benadrukte burgemeester Claes dat Het Schlagerfestival het voorbije decennium uitgegroeid is tot een begrip in heel Vlaanderen. “Het doet mij bijzonder veel plezier dat zoveel mensen jaarlijks genieten van de vreugde die Het Schlagerfestival uitstraalt en deelt. Ik ben zelf al veelvuldig getuige geweest van mooie momenten, zowel bij het publiek als bij de artiesten, die overduidelijk genieten van alle aandacht en het applaus dat hen in Hasselt te beurt valt.”

Unieke duetten

Elke show van Het Schlagerfestival 2015 wordt uniek. Het publiek wordt bij het binnenkomen in de juiste sfeer gebracht met muziek van DJ Bjorn Verhoeven. De Schlagerfestivalband begeleidt op het podium heel wat artiesten die op deze feesteditie zeker niet mochten ontbreken: Luc Steeno, Sam Gooris, Willy Sommers, Laura Lynn, Yves Segers, Christoff en De Romeo’s brengen hun grootste hits. Gene Thomas stelt net als de voorbije twee jaar alle artiesten voor. Matthias Lens en Sandra Kim zijn dan weer voor het eerst op Het Schlagerfestival van de partij.

Dat de affiche slim in elkaar zit en heel wat mogelijkheden biedt, is duidelijk. “De muzikale samenstelling zorgt ervoor dat we unieke succesduetten kunnen brengen. Zo kan Luc Steeno met Sandra Kim ‘Bel me, schrijf me’ zingen, maar ook ‘Diep in je ogen’, wat hij met Laura Lynn heeft opgenomen. Laura kan op haar beurt ‘De kusjesdans’ zingen met Matthias of ‘Naar de kermis’ met De Romeo’s”, zegt Friedl Teirlinck namens Medialaan, dat samen met PSE-Belgium instaat voor de organisatie.

Verrassingen

Een sterke line-up, een fantastische liveband, unieke duetten. Maar er is meer. Naar aanleiding van de 10de editie doet Het Schlagerfestival een beroep op het publiek om mee voor een verrassend programma te zorgen. De Schlagerfestivalfans bepalen namelijk interactief waarop ze muzikaal verrast willen worden.

Vanaf begin februari kan er gestemd worden voor liedjes en artiesten die volgens ons thuishoren op Het Schlagerfestival 2015. Bij elke show trakteren we op twee muzikale verrassingsnummers. Ofwel is dat de originele artiest van de meezinger waarvoor gekozen werd, ofwel zorgen we voor een unieke vertolking van dat lied door een andere gast. Voor alle duidelijkheid: elke show krijgt dus andere gasten en andere liedjes. De voorbije jaren merkten we dat er heel wat mensen niet één maar verschillende keren naar Het Schlagerfestival komen. Voor hen zal elke show dus weer anders en verrassend zijn”, zegt Flor Boey, die namens PSE-Belgium mee instaat voor het festivalprogramma.

The Lynn Sisters

Wie ook best wel zenuwachtig aan het worden is, is Laura Lynn. Op Het Schlagerfestival maakt zij haar muzikale debuut met haar zussen. Laura Lynn: “De voorbije feestperiode was heel intens voor mij. Er is keihard gewerkt aan een album, waarvoor de opnames weldra van start gaan. Het is de bedoeling dat het album dat ik met mijn zussen opneem nog voor de start van Het Schlagerfestival uitkomt. Aansluitend gaan we dan samen in Hasselt optreden”. Laura Lynn benadrukt nog even dat ze uiteraard ook haar eigen solohits zal brengen op het Schlagerfestival.

Tom Waes

Maar de onverwacht grootste surprise tijdens de komende festivaleditie is zonder twijfel de aanwezigheid van Tom Waes. De populaire programmamaker ontpopte zich in 2010 als schlagerzanger in het EEN-programma Tomtesterom. Meer dan 1 miljoen mensen zagen hoe Tom op Spaanse bodem op zoek ging naar een conchita met snor, wat resulteerde in de monsterhit en meezinger ‘Dos Cervezas’. Eind mei 2010 stond Tom op 1 in de Ultratop 50 en kreeg hij in Villa Vanthilt, op het Hasseltse Kolonel Dussartplein, goud uitgereikt. Met zijn all-time meezinger veroverde Waes als allereerste schlagerartiest een plek in De Afrekening van Studio Brussel én kreeg hij in de zomer van 2010 ook de prestigieuze Radio 2 Zomerhit uitgereikt. Vijf jaar na het succes, en ter gelegenheid van de 10de verjaardag van Het Schlagerfestival, komt Tom Waes uitzonderlijk nog één keer op zijn stappen terug om nooit meer als schlagerzanger op te treden.

Van in het begin hebben ze mij al gevraagd voor Het Schlagerfestival, maar om één of andere reden – vooral denk ik door mijn agenda – was dat niet echt een optie. In het feestjaar van het festival, vallen wat mij betreft de dobbelstenen goed en kom ik met plezier naar Hasselt. Let wel, het wordt geen comeback van de schlagerzanger Tom Waes hé! Het blijft bij die 5 Schlagerfestivalavonden. Daarna stopt het echt. Ik ga dus niet opnieuw alle andere festivals of feesttenten afschuimen”, zegt Tom Waes breed glimlachend.

Het Schlagerfestival 2015 met DJ Bjorn Verhoeven, Luc Steeno, Willy Sommers, Yves Segers, Matthias Lens, Sam Gooris, Sandra Kim, Gene Thomas, Laura Lynn (& The Lynn Sisters), De Romeo’s, Christoff en Tom Waes. In de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en vrijdag 3 (NIEUW!) en zaterdag 4 april om 20.30 uur, op zondag 29 maart om 15.00 uur.

Kaarten kosten € 37,50 en € 41,50, inclusief servicekosten. Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5,00 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7,00 korting per kaart. Kortingen zijn niet cumuleerbaar. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), online via www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com. Bestellingen met groepskorting uitsluitend via 070/223.193 (max. € 0,30/min.). Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (open ma-za 09.30-19.00 uur).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Schlagerfestival
Datum: 
vrijdag 27 en zaterdag 28 maart en vrijdag 3 en zaterdag 4 april om 20.30 uur, op zondag 29 maart om 15.00 uur
Locatie: 
Ethias Arena, Hasselt

Reservatie:

Meer over