Funeral For A Friend is definitief terug. Maakten ze vorig jaar nog een comeback met het album Conduit, in 2015 blijven ze rondhangen en releasen op 19 januari hun zevende studio album Chapter and Verse via End Hits Records.

Opgenomen in twee weken tijd met producer Lewis Johns (Gnarwolves, Goodtime), is Chapter and Verse nu al een klassieke Funeral For A Friend inspanning met melodische refreintjes, omlijst door oneindige blast beats. Politiek hebben de mannen nog altijd wat noten op de zang. Of liever gezegd: op hun gekrijs! Ze komen op voor de armen, de vrouwen en hebben ook nog een appeltje te schillen met religie. Een voorproefje vind je op Vevo, getiteld: You’ve got a bad case of the religions.

Chapter And Verse markeert een terugkeer van de band naar de hardcore sound van het debuutalbum Casually Dressed & Deep In Conversation, waarmee ze in 2003 doorbraken. Met 7 albums, meer dan 750.000 verkochtte exemplaren en een online fanbase van een half miljoen geldt Funeral For A Friend nog altijd als één van de belangrijkste post-hardcore bands.

Begin volgend jaar speelt de band live in de Benelux:

  • 26-01 Dynamo, Eindhoven
  • 01-02 Kavka, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: