Voor de 19de keer palmt Graspop Metal Meeting de vruchtbare gronden van Dessel in. En we kunnen de bezoekers nu al garanderen dat het andermaal een zintuigelijke totaalbeleving wordt! Of je nu hard wilt headbangen, tot in de vroege uurtjes wilt doorzakken, de beste metalhits wilt meebrullen of juist rustig een pintje wilt drinken: het kan allemaal op deze 19de editie!

De affiche voor 2014 is een evenwichtig programma waar je als festivalganger je vingers bij zult aflikken. Met 109 bands op de planken, is er keuze genoeg om je festivaldag rijkelijk te vullen met de beste metal-muziek! Dit jaar hebben we met 50 Graspop-debutanten ook heel wat vers bloed in het programma gepompt. En ondanks wat kwatongen durven te beweren: op Graspop Metal Meeting is zeker plaats voor talent van eigen bodem! Diablo Blvd., Evil Invaders, Ostrogoth en Dyscordia mogen de gloednieuwe Jupiler Stage inwijden en in de Metal Dome kun je terecht voor de winnaars van de Red Bull Bedroom Jam: Knives to a Gunfight, Atmospheres en Temptations for the Weak.

Een volledig overzicht van alle bands kun je hier bekijken. Kiezen wordt dus een lastige klus! Naast de vele concerten, kun je op het festival ook terecht voor heel wat entertainment van de bovenste plank! Op donderdagavond worden alle combi-bezoekers getrakteerd met een op-en-top Belgisch programma met uitsluitend Belgische bands op de affiche, en een live-uitzending van de wereldbekerwedstrijd van onze Rode Duivels tegen Zuid-Korea op groot scherm.

De Metal Dome wordt ook dit jaar weer de place-to-be voor plezier en vertier! Festivalgangers die na een geweldige festivaldag nog wat brandstof in de tank hebben, kunnen zich hier helemaal uitleven! Op donderdagavond  is er de traditionele Best-of-the-best fuif waar de 100 beste metalbands aller tijden de temperatuur in de Metal Dome naar het kookpunt zullen jagen. En op vrijdag- en zaterdagavond kun je meezingen met hits van AC/DC en Rammstein dankzij de cover-bands High Voltage en Stahlzeit.

Met dorst onder de wol kruipen hoeft niet op Graspop Metal Meeting. In het Classic Rock Café kun je aan de bar genieten van frisse pintjes, non-stop classic hits en videoclips. James Bell, een 16-jarige knaap die je gerust een gitaarvirtuoos mag noemen, brengt dagelijks een heleboel classic covers op zijn gitaar. Wat je zoal mag verwachten? Hits van Led Zeppelin, UFO, Ozzy Osbourne, Van Halen en vele anderen!

Nog meer amusement op de Bump & Fly, een echte festivalkermis met botsautootjes, vliegtuigjes en een ouderwetse rups. Of misschien ga je liever shoppen in de Festival Fair en Metal Market? Ook de signeersessies zijn altijd een voltreffer! Bands signeren met veel plezier al je cd’s, shirts, lichaamsdelen,... Welke bands er komen signeren, zetten we op de infoschermen op de dag van het festival zelf.

Meer dan voldoende ingrediënten dus voor een supervet weekend op de Desselse heide!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Graspop Metal Meeting 2014
Datum: 
27- 28- 29 juni 2014
Locatie: 
Dessel

Reservatie:

Meer over