Vanaf maandag 17 februari organiseert MNM een nieuwe editie van Het Grootste Arbeidsbureau van de Wereld. Twee weken lang gaan werkzoekenden op zoek naar de geknipte job en speuren werkgevers naar de geknipte kandidaat via MNM. Tijdens Het Grootste Arbeidsbureau van de Wereld zet MNM werk en werk zoeken uitgebreid in de kijker: hoe moet je solliciteren? Wat moet je doen na een ontslag? En welke jobs zijn tegenwoordig hot?

Voor het derde jaar op rij al slaat MNM een brug tussen werkgevers en werknemers. Twee weken lang is de radiozender een grote ontmoetingsplaats waar bedrijven en werkgevers hun openstaande vacatures in de ether kunnen gooien en waar werkzoekenden kunnen solliciteren via de radio.

MNM-nethoofd Rino Ver Eecke: “We vinden het belangrijk dat MNM jongeren begeleidt tijdens hun zoektocht naar werk. Dat doen we niet alleen door hen in contact te brengen met mogelijke toekomstige werkgevers. Maar ook door hen tips en trics mee te geven over werken, solliciteren, opleidingen volgen, starten als zelfstandige, het beoefenen van een knelpuntberoep… Daarvoor werken we twee weken lang intenstief samen met de experten bij de VDAB.”

De komende twee weken zal Peter Van de Veire elke werkdag een knelpuntberoep in de kijker zetten. Tom De Cock gaat in samenwerking met Unizo dan weer onderzoeken hoe je je eigen baas en dus zelfstandig kunt worden. En elke weekdag van 12 tot 13 uur gaat Astrid Demeure dieper in op een specifieke vraag over de arbeidsmarkt. Hoe moet je solliciteren? Wat moet je doen na een ontslag? Hoe vind je de tofste vakantiejob? Hoe vraag je opslag aan je baas?

Het Grootste Arbeidsbureau van de Wereld: van maandag 17 februari tot en met vrijdag 28 februari op MNM.

Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen zich inschrijven via http://www.mnm.be/shows/het-grootste-arbeidsbureau/mnm-zoekt-werkgevers-...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over