Vanaf 6 januari 2014 is het elke ochtend groot feest op Disney Channel, want vanaf dan kunnen alle kinderen die vroeg wakker zijn al vanaf 6 uur terecht op Disney Junior!

Dit programmablok richt zich op de allerkleinsten van 2 tot 7 jaar en hun ouders en/of verzorgers. Disney Junior combineert vrolijke verhaallijnen en liefdevolle personages op een speelse manier zodat de kindjes zichzelf leren ontwikkelen. De kinderen vinden er leuke speelvriendjes en ouders kunnen met een gerust hart hun kind deze veilige plek laten ontdekken, waar ze zich geen zorgen moeten maken over commerciële onderbrekingen. Ook het tempo van beeld en geluid is aangepast aan de levensfase van de kindjes. Zo leren ze op een interactieve en speelse manier tellen, vormen herkennen en ook basisvaardigheden zoals delen, vermenigvuldigen en het ontwikkelen van hun motoriek. Alle series die worden uitgezonden werden uitvoerig getest voor ze op televisie verschijnen; Disney praat veel met ouders en verricht grondig onderzoek om ervoor te zorgen dat Disney Channel deze doelgroep blijft begrijpen.

Kleine kinderen kunnen vanaf 6 januari elke dag samen met hun ouders op Disney Junior terecht voor de leuke avonturen van onder andere “Jake en de Nooitgedachtland Piraten”; “Mickey Mouse Clubhuis”; “Sofia, het Prinsesje” en “De Speelgoeddokter”!

Wanneer te ontvangen?

Naast een eigen digitaal kanaal wordt vanaf 6 januari het blok Disney Junior op Disney Channel uitgebreid. Op weekdagen wordt het van 06.00 uur tot 10.00 uur uitgezonden en iedere zaterdag en zondag van 06.00 uur tot 08.30 uur.

Hoe te ontvangen?

Disney Channel wordt in Vlaanderen analoog ontvangen in 2.6 miljoen huishoudens via Telenet op kanaal 29, in Brussel op kanaal 119 en via Belgacom TV op kanaal 113.
Het Disney Junior kanaal is in Vlaanderen te ontvangen via het pluspakket van Telenet (kanaal 608 in Vlaanderen en 708 in Brussel); via het pakket Kids van Belgacom TV (kanaal 139) en via TV Vlaanderen op kanaal 42 in het “Basic Light”-pakket.

Indien u een interview wenst met Serge Van Eyck, Country Manager en Chief Marketing Officer van The Walt Disney Company of u wenst een reportage te maken, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! Bekijk hier alvast de trailer.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders ter wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. De zender is sinds 2009 beschikbaar in Vlaanderen en heeft sindsdien een stevige positie veroverd bij kinderen en families.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: