Tomas De Soete en Freek Braeckman zetten de herfstvakantie meteen goed in met alweer een fijne gastenlijst in Café Corsari. Ze ontvangen onder andere het jonge geweld uit de Eén-reeks Missie Mosango, Maaike Ouboter, Paul de Leeuw en Miguel Wiels.

Maandag

Paul de Leeuw en Miguel Wiels zijn door hun samenwerking voor het televisieprogramma Manneke Paul! beste maatjes geworden. Nu woensdag staan ze in de Arenbergschouwburg met hun nieuwe muzikale show Vrolijke vrienden, waarin Paul zijn hits en voor het eerst ook Vlaamse songs gaat zingen. Bij Tomas en Freek geven ze alvast een voorsmaakje.

In het toneelstuk De diepte van het dal speelt Warre Borgmans de rol van een bekende komiek die tegen een depressie vecht. De zin om de mensen te laten lachen is weg. Al de voorstellingen zijn bijna verkocht, maar gelukkig maakt Warre maandagavond een tussenstop bij Tomas en Freek.

Maaike Ouboter ontroerde Nederland en Vlaanderen met haar nummer Dat ik je mis tijdens de auditie van De beste singer-songwriter van Nederland. Binnenkort is ze jurylid van de Vlaamse versie van het programma maar eerst komt ze in Café Corsari haar nieuwe single zingen.

Dinsdag

Vorige donderdag moest een lokale medewerker van Rudi Vranckx in Somalië onderduiken. De man voelt zich bedreigd als gevolg van de samenwerking met de Belgen. Vranckx zelf weet zijn bestemmingen wel uit te kiezen. Voor zijn nieuwe reportagereeks Niemandsland trekt hij door Midden-Afrika. Als gewone toerist blijf je best weg uit landen als Somalië, Ethiopië en Mali. Niet Rudi Vranckx natuurlijk. Dat is gewoon zijn job, net zoals dat ook zo is voor andere oorlogsjournalisten. Die maken trouwens deel uit van een niet- meer-zo-geheim-netwerk: De Gierenclub.

Soullegende James Brown is ondertussen al bijna zeven jaar overleden, maar hij leeft verder in de gedaante van Charles Bradley. De twee lijken fysiek en in stemgeluid op elkaar. Bradley is opgegroeid in armoede en ellende in Brooklyn. Hij weet wat het is om honger te hebben. Nu speelt hij de pannen van het dak en looft God om zijn steun.

Safety first heet de nieuwste sitcom op vtm. De reeks is van de hand van Shelter, het productiehuis van Tim Van Aelst, dat u kent van Wat als?, Benidorm bastards, Tragger hippy en M!LF. Samen met zijn acteurs Ruth Beeckmans en Ben Segers komt Tim Van Aelst uitleggen wat zijn succesrecept is. Hoe spelen ze het klaar om die internationale prijzen weg te kapen en vooral om de huiskamer plat te spelen?

Jong en vol goede bedoelingen trokken zes Vlaamse hulpverleners voor Eén naar Congo op Missie Mosango. Al gauw ontdekten ze dat ze meer zouden leren van de Congolezen dan de Congolezen van hen. Midden in de brousse van Congo botsen ze op de beperkingen van de lokale gezondheidszorg en vooral op hun eigen grenzen. Twee van die jonge hulpverleners, Kevin en Iris, getuigen over de missie van hun leven.

Café Corsari: van maandag tot en met donderdag om 21.25 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: