The Magician heeft zijn nieuwe single Differences uitgebracht, de eerste via Sony Music België. Voor deze track werkte de Belgische houseproducer samen met de Australische DJ en producer The Aston Shuffle.

The Aston Shuffle (Vance Musgrove) stond afgelopen jaren regelmatig bij The Magician (Stephen Fasano) op het podium, bij shows in de VS en Europa. Differences is de eerste track die ze samen opnamen. Volgens de twee producers is Differences een “genre-overstijgende track met vintage sound, die de grenzen van hedendaagse elektronische muziek opzoekt”. Het is de eerste muziek die The Magician uitbrengt bij Sony Music België.

The Aston Shuffle was de eerste artiest die The Magician tekende op zijn eigen label POTION Records. Daarna ontstond het idee om samen te werken, vertelt Fasano. “We lieten elkaar demo’s horen en kozen voor een mooi, simpel melodietje dat je waarschijnlijk doet denken aan een gevoel dat je had als kind. Ons ieder geval wel! Met die gedachte zijn we in Brooklyn de studio ingedoken. Daaruit is, mede dankzij de geweldige vibe van remy, Differences ontstaan.”

The Magician richtte in 2010 het nu-disco & balearic house-duo Aeroplane op en is inmiddels een gevestigde naam in de modern house-scene. Zijn remix van Lykke Li's I Follow Rivers uit 2011 werd meervoudig platina. The Magician speelt uitverkochte shows in clubs en op festivals en draaide onder meer op Coachella, Primavera Sound Festival, Hideout Croatia, EDC Las Vegas en Tomorrowland.

The Aston Shuffle heeft ruim 150 miljoen streams op zijn naam staan. Hij host de Friday Night Shuffle op de Australische radiozender triple j en treedt over de hele wereld op. Hij maakte onder meer remixes van Heaven Can Wait (LSD Project) en Static (Steve Lacy) en bracht in 2019 zijn eigen single Stay uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over